algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Les actituds i el bisbe

N'hi ha que diuen que els mallorquins no surten de casa, però els fets demostren que quan hi ha propostes interessants els espais s'omplen. Els dos caps de setmana darrers s'ha obert Raixa i l'han visitada més de 4.000 persones; hi havia jornada de portes obertes al Palau del Consell i hi han anat 2.400 persones (la qual cosa demostra que Ajuntament, Consell i Parlament haurien d'estar oberts, com a míním, els dissabtes al matí per a la visita pública); Raimon va omplir el teatre Principal; la Diada i Paco Ibáñez varen omplir el Principal, l'exposició Cançoníssima, al Casal Solleric, va tenir una important afluència de públic. Per cert, i parlant de Cançoníssima, val la pena resaltar algun valor de la mostra, tot i estar d'acord amb algunes afirmacions de company Bartomeu Mestre al seu article d'ahir a Diari de Balears.

Quan es programa una exposició molts són els elements a tenir en compte que influeixen en el seu resultat, però el primer i fonamental són les pretensions. Si algú espera trobar una exposició sobre els 50 anys de la Nova Cançó, no cal que vagi al Solleric. Si algú vol trobar una mostra senzilla de portades de discs de l'època, difícilment de trobar, que li remetrà a la Nova Cançó que no es perdi la mostra. Si algú vol trobar una versió abreujada d'una exposició presentada i traslladada pels Octubre, Acció Cultural del País Valencià i la Fundació Josep Renau, que també vagi al Solleric. Probablement hauria estat bé fer una gran exposició sobre els 50 anys de la Nova Cançó i Tomeu Mestre o Joan Manresa n'haguessin estat uns excel·lents responsables, però preferesc valorar el que s'ha fet -encara que és millorable-, i criticar durament aquells que no han fet absolutament res per contribuir a la celebració. Si no es fa així podem incórrer en el perill de criticar aquells que fan i oblidar aquells que haurien de fer i no fan. Algun dia parlarem sobre aquesta pràctica tan habitual.

Si deixam Cançoníssima i anam a l'acte institucional de la Diada, la cosa empitjora i la tristesa s'hi fa present. Dissabte a vespre es lliuraven les medalles d'or i els premis Jaume II i, entre d'altres, els premiats vare ser Jaume Santandreu i també Ràdio Popular-Cope. Tot i que cada any hi assisteix el bisbe de Mallorca i algun vicari episcopal, enguany no hi va assistir ningú, encara que el premi a l'aniversari de Ràdio Popular i a un membre de la seva Església eren motius sobrats per fer-ho. Curiosament, fins i tot, hi havia l'abat de Montserrat perquè un dels premiats era el pare Josep Massot i Muntaner. Per què no hi va assistir ni el Bisbe ni ningú del Bisbat? Sembla que la causa va ser el seu descontent amb el Premi Jaume II, concedit a Jaume Santandreu. Com a membre de l'Església de Mallorca, com a creient i com a persona vinculada a diversos moviments d'església -esplai, escoltes, equips de catequesi, etc-, però també com a ciutadà, em trob vertaderament decebut amb l'actitud del bisbe Murgui.

No actuaré com a defensor de Jaume Santandreu, però sí de la coherència. Si el bisbe Murgui té elements per no considerar digne de ser premiat, i digne de pertànyer a l'Església, Jaume Santandreu, el que ha de fer és iniciar el procés d'excomunicació, però és una incoherència i una falta de respecte cap al Consell de Mallorca i als ciutadans que representa, que no hi assisteixi en to "geniada". No sé en aquesta actitud on queda la germanor, el diàleg, la comprensió i, en definitiva, l'actitud cristiana. No deman a Murgui una implicació social que fins ara no ha tengut, només li deman actituds que no ens facin empegueir com a membres de la seva Església. Jo, dissabte, vaig estar empegueït de la seva actitud ridícula, infantil i ben allunyada de l'esperit cristià.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de menys., fa mes de 11 anys
El sr. Murgui s'estima més fer-se fotos amb en de Santos que amb en Santandreu. I així li va.
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
Cançoníssima no és una exposició és un escàndol. Són dotzenes de portades de discos tancades dins vitrines. D'allò que va ser la Nova Cançó i els seus iniciadors res de res. Ni una trista nota biogràfica. De tenir oposició política, es reclamarien responsabilitats i comptes clars! No fal un gafet. Si algú ha cobrat un cèntim públic l'hauria de tornar.
Valoració:0menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 11 anys
Dissabte a vespre es lliuraven les medalles d'or i els premis Jaume II i, entre d'altres, hi havía un Sant, i si en Murgui hi hagues anat, també hi hagues hagut un dimòni.
Valoració:0menosmas
Per Petra, fa mes de 11 anys
Poderoso caballero es Don Dinero.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris