muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'eurodiputada fa un alè

La primera part del pla era l'escó al Parlament Europeu. La desaparició de Rosa Estaràs de la primera línia de la política balear era només qüestió de temps i d'oportunitat. Sobta el moment, just a l'inici del curs parlamentari, quan podria haver sortit el mes de juliol, amb tot l'estiu per davant, que ho cura tot. Les recomanacions mèdiques explicarien la precipitació i l'extemporaneïtat d'una operació que per ser discreta demana ser executada en vacances. En tot cas, la feblesa de la líder presagiava la renúncia: Estaràs no és Rajoy, entre d'altres coses perquè no té cap passat gloriós on bastir la reconquesta. Més ben dit, el passat gloriós dels populars balears està sota sospita. El líder espanyol projecta el tercer round contra Rodríguez Zapatero basant-se en la FAES d'Aznar i confiant que el president haurà esgotat el crèdit d'aquell oblidat tarannà el 2012.

El primer handicap de la ja exlíder balear era el convenciment que no seria ella qui hauria d'optar a la reconquesta del Consolat. Per posar-ho més difícil, les bastides del seu projecte havien de reposar en un univers de barons que basen la força en la feblesa de la resta, conscients també de les limitacions pròpies. Una estructura aluminòtica de relacions versallesques alimentades només per la promesa de la recuperació de les estructures de la Comunitat, el 2010. D'aquí a allà, els ganivets i les colzades, més que les capacitats, els projectes i la vàlua personal, determinarien la pole position.

L'exvicepresidenta del Govern s'ha tret el mort de damunt, i Madrid ho ha encolomat a un madrileny que sembla encantat de gestionar-lo. Qualcú ho havia de fer. La primera passa de la recomposició del primer partit de l'arc parlamentari balear fa intuir que tota l'operació la tutelaran des del carrer Génova. Un extrem lògic si pensam en el cantet que sentim des de fa gairebé una dècada: cal resoldre ja mateix la dispersió de les competències estatals i retornar poder al centre. Tots els territoris al servei del Bé Comú, i disculpau la confusió voluntària entre el Partit i l'Estat que l'alimenta. I no dubteu que la conjuntura econòmica també fonamentarà aquest discurs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anna, fa mes de 11 anys
No entenc a què ve tanta subtilesa en parlar de Rosa Estaràs. Aquesta dona és una política mediocre i oportunista que a força de colzes (i de pegar colzades) va arribar a vicepresidenta d'un partit del qual, amb tot el que s'està destapant, a hores d'ara val més fer-se'n enfora. I això és exactament el que ha fet aplicant el característic sentit de l'oportunitat que tenen els polítics vençuts.
No em sap gen de greu. Estaràs és una persona que en privat s'expressa en castellà i que ha demostrat contínuament el seu tarannà espanyolista. No crec que Mallorca necessiti polítics així.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris