algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els ponts de Madison (1965)

"Aquell matí d'agost de 1965, Robert Kincaid tancava en clau la porta del seu apartament de dues cambres en el tercer pis d'un edifici mig ruinós de Bellingham, a l'Estat de Washington. Baixà per l'escala de fusta amb una motxilla carregada amb l'equip fotogràfic i una maleta, i va seguir per un corredor vers la porta del fons. La seva vella camioneta Chevrolet estava estacionada dins l'espai reservat als vehicles dels qui en aquell edifici residien.

Una altra motxilla, una nevera portàtil, dos trípodes, cartrons de cigarretes Camel, una termo i una bossa amb fruita es trobaven ja a l'interior del cotxe. Kincaid col.locà les motxilles en el seient i deixà en el sòl la bevera i els trípodes. Pujà a la cabina i guardà l'estoig de la guitarra i la maleta a un racó, subjectant-los amb la roda de recanvi que hi havia a un costat i fermant-los allà amb una corda. Després posà una tela cautxutada a la part de sota. Assegut al volant, va encendre un Camel i repassà mentalment la llista: dos-cents rodets de pel.lícules de diferents castes, la major part Kodachrome de velocitat lenta, trípodes, nevera, tres càmeres i cinc lents, vaquers i pantalons caqui, camises, i jaqueta de fotògraf. Bé. Si alguna cosa se li havia oblidat, podria comprar-la pel camí."

Anava a fotografiar els ponts coberts de Madison County, un bucòlic i amagat paratge de Iowa i ho feia per encàrrec de la revista

"Natonal Geographic". Tot cercant, en el decurs del seu itinerari, el Roseman Bridge, havent conduït la vella furgoneta pels àrids i polsegosos camins, s'aturà a una granja per a demanar ajut. I allà, asseguda sota la porxada, trobà Francesca, una dona de quaranta-cinct anys, set menys que ell..."

Aquesta és la història que el novel.lista nordamericà Robert James Waller (Rockford, 1939) posava en joc. Professor d'Economia a la Universitat de Iowa del Nord, músic i fotògraf, a més de literat, tingué un èxit extraordinari amb aquesta narració i superà una trentena d'edicions als Estats Units, i traduït a tot el món, va vendre milions d'exemplars. La pel.lícula homònima fou protagonitzada per Meryl Streep i Clint Eastwood consolidà aquells èxits.Un home solitari. Una dona solitària. Foc i esca. Redescobrir l'amor. Aquest és el tema..."Per mil.lèssima vegada en la seva vida desitjà tenir un ca, tal volta un perdiuer daurat, per a viatges com aquell i per tal que li fes companyia a casa. Però viatjava sovint a l'estranger i això no haguera estat just per a l'animal.

I tanmateix no abandonava aquella idea. Pensà que en pocs anys ja seria massa vell per a la feixuga feina de reporter i tot mirant un vert pinar per la finestrella es va dir que de totes totes, acabaria tinguent un ca.".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris