nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Democràcia rebordonida

Quan va haver acabat la II Guerra Mundial, la primera cosa de totes que feren els americans a Alemanya abans de reinstaurar-hi la democràcia va ser imposar-hi l'Entnazifizierungsverfahren. O sia, la desnazificació, que venia a ser un paquet de directrius que s'imposaren a la societat, a la cultura, a la premsa, a l'economia, a les lleis i a la política d'Àustria i d'Alemanya a fi d'esborrar-hi fins el més mínim rastre d'influència del règim nacionalsocialista. Entre altres coses, informaren la població civil dels desastres del règim feixista i la feren anar a escola de democràcia. Hi ensenyaren als civils que eren persones, però només persones. No éssers de cap "raça superior". Els feien aprendre que tothom té els mateixos drets, tant si és d'una raça com d'una altra. Sigui quina sigui la seva llengua, sexe, classe social, religió o ideologia. Els ensenyaven que totes les ideologies, de paraula i sense violència, són predicables, escoltables, creïbles o rebutjables. Només llavors hi restabliren la democràcia.

Quina casta de "democràcia" hauria estat, si no, fer votar la població ensenyada pel règim nazi, sense cap criminal de guerra tancat ni tan sols jutjat, tots ells amb paga d'estat vitalícia i amb el partit nazi ben legal? Us imaginau un ministre del III Reich presidint honoràriament un partit dretà que encara tingués la barra de bravejar de "democràtic"? I una fundació Adolf Hitler subvencionada per un govern alemany? És imaginable que, encara avui, els alemanys que volguessin donar cristiana sepultura a les víctimes del nazisme es trobassin amb entrebancs legals i amb mitjans de comunicació que ho criminalitzassin i fessin passar la iniciativa com a ganes de remolcar merda? Us imaginau que les lleis prohibissin un referèndum simbòlic -més ben dit, una enquesta- a un poblet alemany en què la gent pogués expressar la seva opinió sobre una qüestió determinada? I que, en canvi, les mateixes lleis permetessin a les SS anar a lloure pel carrer i manifestar-s'hi?

Idò bé: això darrer exactament passarà demà a Arenys de Munt, on el poble votarà simbòlicament, pacíficament i democràticament quin futur polític vol per a Catalunya. Resulta que de l'actual Constitució d'Espanya, que es va fer amb els militars d'en Franco, com aquell qui diu, apuntant amb el fusell, surten unes lleis que prohibeixen una votació democràtica i que, en canvi, emparen una manifestació feixista d'un partit que no ha condemnat mai els crims contra la humanitat del règim terrorista d'en Franco. Llavors, en canvi, il·legalitzen Batasuna perquè fa igual, calla, amb els crims d'ETA. Qui ho hauria dit? Arribar a veure un front ètnic PSOE-Falange per sabotejar una votació democràtica! Això és democràcia? M'ho voleu dir? Llavors, amb quina autoritat moral pot Europa aturar Turquia per massa islàmica si té un estat membre amb forces de l'Eix legalitzades i a lloure pel carrer?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arnau de Santacília, fa mes de 11 anys
Spain is different
Valoració:-1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Aturar Turquia per massa islàmica? Hauria de ser per massa genocida, a Armènia i al Kurdistan
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris