algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La sobretaula

Ahir, un servidor tenia hora als jutjats i al dentista. Amb la incògnita de quina de les dues cites em costarà més cara, ja els puc avançar que és molt més agradable l'espera a cal dentista. Malgrat això, crec que em tocarà repetir visita primer a cals impartidors de justícia que a rebre una nova sessió de punyiments bucals. Que ara Ramon Socias està molt interessat a "compensar" els molts i diversos nyaps estivals...
I parlant de compensar, tanta sort que al vespre tenia cita amb els antics col·legues de Joves de Mallorca per la Llengua per celebrar els quinze anys de l'associació.

Deia Oscar Wilde que una persona "no hauria de fer res que no pogués comentar a la sobretaula". Sempre he aplicat a les meves actuacions polítiques, socials i particulars un criteri molt semblant a la recomanació de l'escriptor, poeta i dramaturg irlandès. Molt més que ell mateix. N'estic orgullós. I ben aviat vos contaré, amb tots els detalls, les darreres aventures i el que serà més sucós i farà més brou, les converses amb un dels personatges esmentats. De tots els anys que duc per enmig, "només" una vegada m'han ofert una comissió. Vaig tallar el meu interlocutor amb un "aquí no funcionam així". Òbviament l'"aquí" es referia a l'Obra Cultural Balear, no, per desgràcia, a Mallorca. Cal destacar, en defensa de tots dos, que el personatge en qüestió era de fora i feia molt poc que havia arribat a Mallorca.

Sempre m'ha cridat l'atenció, i en certa manera em reconforta, que els meus enemics, que de tot hi ha a la vinya del Senyor, per atacar-me sempre han hagut de recórrer a la mentida i a la manipulació. Sempre han hagut de recórrer a la seva imaginació malaltissa i a les falsedats. I mira que n'he fet, de coses! Però totes les puc explicar a la sobretaula. O a un article del diari. Els qui tenen molt per amagar i moltíssims morts a l'armari són l'estat espanyol i els seus valedors i representants aquí per les colònies. Com que ja hem quedat que de Socias en parlarem en una altra ocasió, podem parlar del seu col·lega de Barcelona que envia per combatre una iniciativa plenament legítima i absolutament democràtica com la del referèndum d'Arenys de Munt ni més ni menys que a un militant falangista. Aquesta és la vertadera essència de la democràcia espanyola. Aquesta és l'explicació més gràfica del que va ser l'anomenada Transició. Ni un sol col·laborador amb el règim feixista del general Franco va ser depurat. Ni un de sol. I així ens van les coses!

Recordem que la desaparició de Iugoslàvia no va venir perquè eslovens i croats fessin un referèndum, sinó per la reacció salvatge dels dirigents polítics i militars serbis. I si qualcú dubta sobre qui és més bèstia, si el nacionalisme serbi o el nacionalisme espanyol, que repassi una dada històrica: el nacionalisme - imperialisme espanyol és el que ha provocat més morts de tota la història de la Humanitat. Que Catalunya exerceixi el seu dret a l'autodeterminació és qüestió de (poc) temps i això ja no ho impediran ni tots els falangistes junts, ni els jutges del Tribunal Constitucional, ni totes les mentides i manipulacions de la Brunete mediàtica. Idò ja ho sabeu, benvolguts i tanmateix inevitables enemics, no perdeu el temps inventant acusacions i pel·lícules per tal de desprestigiar-nos o evitar allò inevitable. No ens fareu defallir. I als amics crec que el millor que puc aconsellar-vos és que no faceu res que no pugueu comentar a la sobretaula. O, dit d'una altra manera, no faceu res que no pugueu explicar als vostres fills.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BOB ESPONJA, fa mes de 11 anys
curioso q casi todos los "trapicheadores" q conozco y los q han salido ya por la prensa son casi todos mallorquinoparlantes...por cierto habeis visto q mal habla Socias el castellano? Es la prueba de q en este "imperio español" tan jodido, se puede llegar a un puesto cojonudo sin haber hablado una palabra de castellano en tu vida...
Valoració:-3menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 11 anys
Vull poder votar com a Arenys de Munt.
Valoració:0menosmas
Per Pensar abans d´actuar., fa mes de 11 anys
Com es pot "compensar" un nyap contra els drets dels ciutadans?
Fent-los valer? Això no compensa, això només és donar-los el que és seu. I les situacions injustes que ja han patit? Qui les torna enrrere?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris