muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Misèria del governant i glòria de les putes

Per mor d'unes imatges de sexe comercial al Raval de Barcelona, de sobte existeix un problema que fins ara quasi no immutava l'autoritat. Les imatges només eren instantànies preses en una situació que té anys i anys de currículum. Adesiara, amb motiu d'un afer luctuós, per exemple, les autoritats declaren arribada l'hora d'intervenir amb mesures de xoc, però, sobretot, d'iniciar uns treballs d'anàlisi i d'estratègia que aportin solucions duradores. Però tanmateix les autoritats, davant els problemes que afecten el dia a dia de les persones, s'estimen més tancar-se als seus despatxos, adequadament cuirassats i aïllats de les olors, els renous, la desesperació i la brutor de l'exterior. I qui dia passa anys empeny: el cas és que no esclati res prop de les eleccions, perquè aleshores hom haurà de trepitjar els carrerons plens de les deixalles pròpies de les pràctiques sexuals a corre cuita, fètids carrerons que suen una humitat pútrida, que s'adhereix com un sutge a les freixures de la persona.

I el governant no es va postular, en el seu dia, per veure's en aquests escenaris, o, si tenia dubtes, aquests es varen esvair el primer dia que va poder manar a un ordenança que li dugués un tallat. Les fotografies d'aquests homes amb els calçons baixos, en els carrerons de Barcelona, just devora les Rambles, amb una dona mig acotada que els alleuja, i que ben bé podria ser una bona samaritana amb el cor vessant de compassió i de caritat pel mascle ansiós, a punt d'esquerdar-se de calentura, aquestes fotografies han remogut l'arsenal de paraules i de reflexions apropiades a aquesta mena d'afers. Les fotografies han tengut l'efecte de refundar una situació més antiga que el pa. I no us sentiu una mica estafats, quan les autoritats reaccionen a unes fotografies, mentre que la situació que il·lustren ja sotjava la vida d'un bon gruix de la ciutadania? Senyor batle, no en sabia res, d'això, fins ara no se li ha acudit que és menester actuar perquè unes persones no s'hagin de rebaixar ignominiosament, degradant la vida de tantes altres? Necessitava aquestes fotos per saber què passava?
El batle de Barcelona -lamentable invent d'un PSC desconcertant- no és, ni de molt, un cas excepcional.

Ans al contrari, il·lustra a la perfecció una tendència en l'exercici del poder polític, i que es manifesta amb un distanciament de la quotidianitat de les persones i amb una invencible obsessió per les obres grosses. Els és més fàcil, més profitós i gratificant embarcar-se en projectes energumènics, en empreses d'allò que en diuen la ciutat -o la comunitat, etc,- del futur. Mantenir una ciutat en condicions d'habitabilitat no sembla una tasca amb glamour històric. Ingressen en la història quan fan coses molt voluminoses, de vegades sense tenir present que podrien ingressar a la presó. Per això agrairem sempre als fotògrafs aquestes imatges que, com un obusos plens de vida miserable, perforen el blindatge dels despatxos i hi instal·la durant uns dies la mateixa pudor dels carrerons plens de pixum i condons esquinçats: així, les putes i els seus tristos clients ocupen els despatxos per un instant i assoleixen el seu minut de glòria. Llàstima que no en tenguin consciència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Beata Feminista, fa mes de 11 anys
Cap beata feminista d'esquerra o de la dreta religiosa acabarà amb les putes. Prou persecució a les dones. Les feministes es venen al règim i les dretes religioses es venen als poders religosos -tots masclistes. Deixau que la gent faci ús del seu cos com vol, peruè el dret al propi cos no admet interferències.
Valoració:-1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Ni es polítics, ni es superiors jeràrquics, ni s'exèrcit, ni sa policia, ni es jutges, ni cap tipus d'autoritat, Anna
Valoració:10menosmas
Per Anna, fa mes de 11 anys
Qualcú sap per a què serveixen els polítics? Quan tot va bé, hi va "a pesar" d'ells, i quan va malament, tateix no arreglen res.
Valoració:7menosmas
Per Voiyeur, fa mes de 11 anys
Mirau, jo no hi havia pensat. Si cerquen un lloc per exercir la prostitució al carrer, els balcons dels despatxos dels polítics anirien de primera.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris