cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un vici assumit

Aquest mes d'agost ha estat molt mal de transitar, perquè a més de la calorassa de cal déu que ha fet, de cada any que passa em sembla que n'ha feta més que l'anterior, els anys que pesen, supòs, la gent malhumorada, els portals tancats per vacacions tot el mes sencer (de propietaris que el mes de juliol es queixaven de la crisi amb insistència, ara portes barrades "Del 1 al 31 de agosto, ambos inclusive"), per afegitó a tot plegat, a El Pais, un dels diaris que tenc per costum fullejar tots els dies, la finestra reconfortant de l'acudit d'"El Roto" també romania absent, closa per vacances. I me'n mancava la dosi diària d'una manera quasi física, quines coses, eh?
Per sort tenia avinent la carpeta on vaig guardant els que vaig seleccionant i podia rellegir-los adesiara, palpar-los, admirar-los. I com ha succeït ja altres vegades, apa, no he pogut retenir la temptació i n'he fet una petita tria que comentarem, si vostès troben.

- 27-04-06.- Un senyor encorbatat baixa tot sol les escales d'un reactor privat i diu: "Hay que hacer creer a los hombres que no valen nada, para comprarlos más baratos".

- 19-09-08.- Un home calb i mal afaitat, camisa de quadres, amb el braç damunt l'espatlla de la seva dona, que seuen al sofà, suposadament davant un televisor que no es veu al dibuix. Ell li diu: "¡Cariño, lo hemos perdido todo en Wall Street!" I ella li contesta: "¡Pero qué dices, si no tenemos nada!". "¡Déjame soñar!", és la rèplica.

- 17-11-08.- Quatre bidons amb el logotip del trèvol nuclear ben vistable. I la llegenda: "Lo que más futuro tiene de la energía nuclear son los residuos".

- 08-12-08.- Un home amb una senalla a la mà esquerra, com si anàs a comprar, queda palplantat davant un gran anunci mural que diu: "Si no existiese la publicidad ¿Cómo sabríais lo que deseáis?"

- 13-01-09.- Una dona clarament mora, mocador pel cap, que amb la mà esquerra fa com que torcar-se els ulls secs. A dalt de la vinyeta: "GAZA", així, subratllat. I ella que enverga un lacònic: "Enviadnos lágrimas, que ya no nos quedan". Uf!

- 20-01-09.- Un individu petitet, dret ombres mortes enmig d'un desert blanc i ben davant d'un vertiginós forat al trespol, profund i tenebrós. S'exclama: "Aquí yacen mil trescientos palestinos y la imagen de Israel". Això en mallorquí del Pla es diu: un cop damunt el blau d'un altre.

- 04-04-09.- Un encorbatat davant un micròfon, que amb molta tranquil·litat amolla: "Entre mi actividad pública y mis negocios privados no hay ninguna conexión: tengo un bolsillo para cada cosa". Se m'acudeixen una vintena de noms de personal de per aquí que podrien fer seu aquest discurs.

- 12-05-09.- Una torre de telecomunicacions altíssima. I un comentari curt: "Cuando los medios dejaron de hablar de la gripe, la población dejó de estornudar...". Vostès mateixos.

- 13-05-09.- Un hipnotitzador calb i amb cara de mala bava, que amb les mans i la mirada dirigeix ones magnètiques cap a un auditori invisible. I els ordena: "Contaré hasta tres y cuando despertéis no recordaréis nada de lo que ha pasado y volveréis a comprar casas y a invertir en bolsa".

- 01-06-09.- Un obrer de la construcció magre i amb cara d'emprenyat, casc posat fins a les celles, que fa una gran cavil·lada: "¿De qué sirve llevar casco, si el peligro es de recibir una patada en el culo?".
Veritat que és de vici, "El Roto" aquest?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Creuem es dits, volia dir. Ah! i m'havia deixat na Maria Mercè Marçal, entre d'altres
Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Què rar que n'Andrés Rábago (nom vertader d'El Roto) no s'haja mort encara, com en Perich, n'Ivà, en Javier Ortiz, na Montserrat Roig, en Fernando Salas... Es bons solen anar-se abans, diuen
Valoració:1menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 11 anys
Tens raó Biel, es de vici, i l'acudid del roto d'avui a "el País" no te desperdici, aquest homo tira a ferir.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris