nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Lluc, centre espiritual

Tot país amb consciència històrica ha de tenir el seu centre espiritual, és l'indret en el qual, d'una manera tradicional, simbòlica i viva alhora, es concentren els trets culturals específics, començant pel llenguatge i l'amor.
A Mallorca, aquest centre és Lluc. Generacions de mallorquins, ara també de mallorquines, a Lluc estant aprengueren la dolça litúrgia mariana, l'espiritual cant de les hores. Aquells minyons, avui, són els antics blauets. I "els blauets", com a bons germans, fundaren una associació per continuar tenint el santuari de Lluc com a centre espiritual, patriòtic i cultural. I, cada any, convocant tots els "antics blauets", i familiar i amics, de la Part Forana, anar a peu a Lluc.

Enguany, l'anada a peu de la Part Forana a Lluc serà la nit del proper dissabte dia 12 i la matinada del diumenge, dia 13 d'un setembre lluminós i serè, solemnial. Els "antics blauets" porten Lluc, l'indret i el sentiment, dins ells, dins el cor. Per tant, per a ells, anar a Lluc és amor al seu cor, que és el cor de Mallorca. Des del 1939, any de la fundació de l'Associació d'Antics Blauets, tota la Part Forana glateix amb el senzill orgull de saber-se i sentir-se, cada dia més, penyora brillant d'aquesta gran corona, llengua i cultura, que formen els Països Catalans. Cap a Lluc.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per blavet, fa mes de 11 anys
No us oblideu de la Revista LLuc, dirigida pel gran Damià Pons.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris