algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Retallades

Rectific. La setmana passada vaig intentar explicar la meva postura sobre la innecessària eliminació d'òrgans de govern; aquesta setmana he descobert un òrgan que sí pot ser eliminat: la Delegació de Govern. No tenc res en contra de Ramon Socias, ans al contrari, és una persona educada i atenta, però de cada dia estic més convençut que la seva presència, i la dels seus antecessors al càrrec, és totalment inútil. En vista del poc pes que té el delegat de Govern a les Illes Balears, no només davant el Govern de l'Estat sinó, fins i tot, davant els mateixos funcionaris dependents de l'Administració de l'Estat, valdria la pena estalviar-nos el seu sou, i el del seu xofer, seguretat, assistents, etc. Les funcions simplement representatives que consisteixen bàsicament a fer el rendez-vous al Rei, assistir als ministres, anar a sopars de gala, passejar per les fires i participar a quatre misses i dos rèquiems no tenen cap sentit ni un.

Estalvi, estalvi i estalvi! I, sobretot, si avui per avui el delegat del Govern no sap o no pot, per exemple, quadrar la Policia Nacional que depèn d'ell, la Guàrdia Civil que depèn d'ell, i els serveis de seguretat que deuen dependre d'ell, queda demostrat que no pinta una regadora. El que va passar la setmana amb Ivan Cortès, i la seva humiliació davant funcionaris que pagam tots, va ser vergonyosament lamentable. De res no serveix que el delegat de Govern parli la nostra llengua, que signi acords amb Joan Rangel, delegat del Govern espanyol a Catalunya, que sigui més o manco nostrat, que sigui mallorquinista i que, en definitiva, existeixi com a delegat del Govern, si no pot aturar les agressions dels funcionaris que es troben sota la seva responsabilitat.
I és que aquesta setmana tot són notícies negatives, perquè ja em diran vostès que podem esperar d'aquests titulars: "Els doblers per construir el palau de congressos s'acaben per desembre.

Els 30 milions d'euros del Govern i de Cort no donen per a més i el grup Barceló no posarà els 95 que manquen per acabar-ne les obres. De moment, ningú no els vol substituir al davant del projecte"; "El nou finançament just durà 158 milions d'€ al pressupost. La quantitat addicional prevista per al 2010 és inferior a les projeccions fetes fins ara per la Conselleria, que ja esperava més doblers per a enguany. Tampoc no compensa la davallada d'ingressos del proper exercici. Tanta sort que, com a mínim, la Beata va tornar triomfar i el Dimoni no la va poder temptar. Basta saber si el que convé a Ramon Socias és posar-se la roba de la Beata i lluitar contra els dimonis diversos que per ara li guanyen la partida i el deixen en ridícul.

Del tema econòmic més val no parlar-ne. Aquests dies sembla que el president Antich, el representant del Bloc, Biel Barceló, i el d'UM, Miquel Àngel Flaquer, es van reunint per analitzar els programes que el Govern ha d'eliminar per estaviar uns eurets i quadrar el pressupost. Feina debades. Aquest Govern no necessita revisar programes que segurament són ben necessaris. El que és necessita és que tots tres es plantin a Madrid per reclamar el que és nostre, per exigir una partida superior als 158 milions, que estan molt pel davall de la quantitat esperada. Sembla ridícul anar retallant programets i partidetes quan en realitat la gran retallada ve de Madrid. Endeutament i reclamació davant l'Estat és el camí.

M'estim més que el Govern s'endeuti per dur a terme iniciatives útils que no per tudar els doblers, com va passar tan sovint la legislatura passada. Fora por de l'endeutament perquè el gran mèrit d'un Govern i d'un Conseller d'Hisenda no ha de ser estalviar molt, ha de ser crear infraestructures, crear riquesa, donar suport a l'activitat econòmica, encara que tot això suposi endeutar-se. I la darrera quasi sense espai. Durant molts d'anys he anat en cotxe per la meva ciutat, ara estic encantat de també poder anar-hi en bicicleta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per gerret, fa mes de 11 anys
en Pere i tots els independistes donen per bonissims a tots ès que parlen català i son d´aqui , hi ha cada tronxo de cal deu i més curts de gambals , jo no m´en fií gaire d´aquests pollos extremistes
Valoració:0menosmas
Per Munis, fa mes de 11 anys
No téns res en contra de Ramon Socias? I ser mallorquinista és quelcom positiu?
Valoració:9menosmas
Per Rosita, fa mes de 11 anys
Si que li agrada fer els comptes economics a n'en Muñoz. Segurament cualque dia els hi faran a ell, producte de les grans tallades que li paga l'ajuntament, el consell i el govern.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris