lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Un finançament de pobres

L'expectació que generà ZP amb la promesa electoral d'un finançament just ha acabat en una gran decepció

El nou finançament ha estat una de les grans serps d'estiu que han recorregut les planes dels mitjans de comunicació. Des de fa un any i mig, hi ha una gran expectació per saber si Zapatero compliria la promesa electoral de compensar les Balears de tanta injustícia. Quan s'encetà el procés a Madrid, a Mallorca es crearen plataformes reivindicatives i es feren números, molts de números. Vist des d'una perspectiva econòmica, es constatà que ser espanyols havia estat un dels pitjors negocis per als ciutadans balears. La "solidaritat forçosa" generà un espoli escandalós.

Enguany s'obrí una nova etapa per a un finançament just. Es registraren alguns moments il·lusionants, com quan es parlà de 500 milions d'euros addicionals que permetrien posar al dia la sanitat, tan mal transferida, i l'ensenyament, desbordat per una allau constant de nouvinguts. Tanmateix, a l'hora de la veritat, el Govern només n'ha pressupostat 130 per a enguany i 158 per a 2010, i ningú ja no parla que les Balears se situaran en la "mitjana" espanyola, un "èxit" en el fons miserable.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 11 anys
Que no hi havia per Madrid un senador del PSM que deien que feia molt de renouet i que ho feia tan bé????
Valoració:1menosmas
Per Paula, fa mes de 11 anys
En Mates i els seus en varen agafar del calaix a mans plenes. I els d'ara venga xerrar d'un gran finançament i tot ha estat fum de formatjades. I llavors surt en Manera i vol retallar despeses de tot tipus, llevat de les de la seva àrea. No anam ni amb rodes. Uns són uns lladres i els altres són uns incompetents. L'elecció de cada cop és més difícil.
Valoració:-2menosmas
Per Pepet, fa mes de 11 anys
Auido, fora parlar de sentiments, no s'ha d'esser un geni per adonar-se que en Zapatero és un desastre. Si no ho veus, és que no miras bé. Només estic d'acord amb tú en una cosa: la gent no sap votar. Una abraçada.
Valoració:6menosmas
Per Auido, fa mes de 11 anys
Pepet, usa mes es cap i menys es sentiments. I informet be de com van ses coses a nivell de gestio a Espanya. Aixi sabras qui en te sa culpa d'un expoli que no ha comencat amb en Zapatero ni amb es cabro d'abans. Patim s'expoli fiscal des de fa moltes decades, centuries diria jo. Es una situacio que hem acceptat com a xotets des de sempre, be per por, o per desinformacio. Si cada ciutada Balear s'informas abans de votar (cosa que es obligacio d'un ciutada en un estat democratic, perque te sa responsabilitat de governar), ses coses serien ben diferentes. Si cada 4 anys votam a qui mos dona per darrera, una de dues: o no sabem votar o es que mos esta comencant a agradar.
Valoració:12menosmas
Per Pepet, fa mes de 11 anys
No crec que sempre tenguin la culpa els altres, francament... I tampoc crec que tengui sempre la culpa "Madrid". La culpa de la ruina total la té en Zapatero i la seva política de "talante". Amb ministres com Bibiana Aido i gent així, què vols, no hi ha doblers. I no n'hi aurà demà tampoc. Ja podem tremolar.
Valoració:-1menosmas
Per gerret, fa mes de 11 anys
els lladres son d´aqui amb noms i llinatges = matas , flaquer,amengual, vidal en vols més , pereantoni
Valoració:11menosmas
Per Riera, fa mes de 11 anys
I encara el 99% de la població balear vol ser espanyola! no ho entenc

Els "nostres" 8 diputats de Madrid on son? Sincerament aquesta genteta es mereix un bon càstig.
Valoració:22menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
Antich tiret del Colomer per avall, passaràs menys pena que haver d'ésser el president mentider de les Balears. Matas no té la culpa de que t'hagin enganyat, o sí ?. A fer feina vago.
Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
Com sempre, i els nostres diputats tant Pp com PsoE a escalfar la cadira a Madrid quan hi van i a cobrar una bona mesada.
Tots son tant els d'ara com els d'abans uns patètics.
Valoració:12menosmas
Per pereatoni, fa mes de 11 anys
NO, un financemente de lladres,; els lladres espanyols
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris