algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Depriment Govern

Fastuosa reacció del Govern de Francesc Antich a la imposició d'una fiança de 38,5 milions -consorciada amb dues empreses- al president del partit que en fa part, del Govern, UM. La portaveu va mostrar la "preocupació" de tot l'Executiu per "la seva repercussió en la credibilitat institucional". Així ho despatxà Joana Barceló divendres passat. Que no passi ànsia, la senyora portaveu, respecte de la "credibilitat institucional". I quan estigui tranquil·la i relaxada, que transmeti a la resta del seus "preocupats" col·legues governamentals la bona nova per la manca de raó de tanta "preocupació". Que es relaxin. Poden estar tots ells bens tranquils. Convendria que tan il·lustres personalitats assumissin que ells no "són" la institució. Només hi estan temporalment. Una temporada molt trista, és ver, però finita al cap i a la fi. Així que no han de passar ànsia. Allò que perd credibilitat són cada un d'ells -els en queda gens?-, no la institució.

De tota manera, els ciutadans no és que estiguin tranquils, després de la reacció governamental de divendres. No. Estan uns adormits, els altres al·lucinats, molts deprimits i amb nombre creixent disposats a no votar mai més. Que és la natural resposta a la brillantíssima explicació que va transmetre a la ciutadania la portaveu: "Evidentment, sempre preocupa aquest espai judicial (...) la preocupació existeix, com també la disponibilitat de màxima col.laboració amb l'espai judicial". Quan vostès hagin desxifrat això de "l'espai judicial", fixin l'atenció amb la sincera oferta de disponibilitat de col·laborar amb tal cosa. Els recorda res, tanta supèrflua paraula buida de significat? Per ventura un tal Jaume Matas, que ha expressat no sé quantes vegades la seva "disponibilitat de màxima col·laboració" amb la cosa espacial jurídica que Barceló s'ha tret de la màniga?

Dit d'altra manera, com que el Govern no té cap paraula amb un mínim sentit per dir als ciutadans després del salt qualitatiu de la investigació judicial pel cas Can Domenge que afecta de ple la cúpula en general i el president en particular del partit que permeté formar la majoria governamental, la portaveu surt a dir unes estranyes coses que ningú no entén perquè, senzillament, no volen dir res. O, rectific: sí que volen dir. I és molt pitjor. Volen dir que mentre la sospita de corrupció afecti el PP, els partits d'esquerra que conformen la majoria sortiran a demanar caps -els portaveus de mala bava, no els senyors de la moqueta- i a condemnar els conservadors. Però quan els afecta a ells o el seu soci que no piula -ja se sap: en parlar de mi...- tots són "espais judicials" als quals reten "disponibilitat de màxima col·laboració" però sense cap perill, no en faltaria d'altra, de demostrar la mínima ètica en l'exercici de la responsabilitat de la representació popular.

Cap espectacle no estaria complet sense el refinat toc de cinisme. L'aporta el Bloc, la fastuosa (encara) coalició formada per PSM, EU, Verds i ERC, assot de corrupteles, paladins de les mans netes i sants sense màcula. A través dels genials portaveus que en ocasions com aquestes tenen per posar-hi cara demanen "responsabilitats polítiques" a UM, fins i tot insinuen la conveniència que algun dirigent o càrrec dimiteixi, perquè, diuen la mar de -també- "preocupats", la situació és molt greu. Però alerta, no tant com per abandonar les cadires. Home, una cosa és la corrupció, amb la qual es pot viure, i l'altra les moquetes, fora de les quals no hi ha vida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Caucus, fa mes de 11 anys
En Miquel va obrint els ulls que tants d'anys ha tengut clucs. Així i tot, a pesar de la seva relativa parcialitat, en Paieres és dels pocs analistes polítics -o més bé analista de xafarderies de partit- que tenim, per això l'hem de conservar. I fins i tot qualque dia el podem llegir.
Valoració:0menosmas
Per J.M., fa mes de 11 anys
Per mi en Payeras no gosa dir tot el que toca, es queda curt.
Valoració:1menosmas
Per Un altre Payeras, fa mes de 11 anys
És ben coneixedor, Miquel, que els socialistes han eliminat el teu programa de la "Telearmengol". Ara, toca branca als "rojos". Un poc barroer, tot plegat, no et sembla?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris