lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

L'Àfrica d'aquí

Ara que venturosament tenim una llei de la cosa social que ha convertit el paternalisme i el voluntarisme en drets i obligacions, hauríem d'aconseguir un decret que esborràs tot tipus de colonialisme. Per llei, s'hauria d'obligar que la solidaritat cap a fora començàs aquí.

Totes les ONG i institucions, àdhuc les governamentals, que senten i volen solucionar els problemes de lluny, haurien de demostrar la seva honestedat destinant part dels seus esforços i cabals a la misèria nostra. És fàcil i plaent estimar i ajudar els negres o els sud-americans d'allà; la determinació difícil, ben mirat heroica, és tirar-se de cap als africans de Son Gotleu, de Corea o de qualsevol altre indret de Mallorca.

No conec cap ONG mallorquina que comenci la seva missió aquí, abans i després d'haver anat i vingut d'allà.Pens que si Sa Casa Llarga estigués a Hondures, a Burundi o al Perú, no tan sols ja es trobaria a ple rendiment, sinó que fins i tot el bisbe ja hauria honorat amb la seva presència el palau solidari del costat de Son Espasses.

La prova clamorosa del que intent explicar la vaig viure dijous passant al pati de la Misericòrdia al lliurament dels premis a la Solidaritat del Consell: tot el vespre es parlà d'Àfrica, però entre el públic no vaig destriar un sol negre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 11 anys
He vist a molts de nigerians de Son Gotlèu passatjar-se en Mercedes.No a les màfies.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris