algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cabana a mig camí (1973)

"El Pontiac de Bill Angell rebufava per la carretera Lamberton, en aquella hora deserta, la qual corria paral·lelament a la ribera del riu Delaware. Era una carretera estreta i les seves llums tremolaven sobre els bassiots, en el negre asfalt. Aquell capvespre havia plovisquejat i des de les set ja no plovia, però la carretera, els terrenys i el camp obert de l'esquerra mostraven encara la seva capa de llot. Unes llums pipellajaven pàl·lidament sobre el riu, des de l'oest, on s'alçava l'illa Lluna; a l'est, la zona nivellada era grisenca i plana, com si fos pintada. Bill afluixà la marxa en passar per davant d'un conjunt d'edificis vora el riu, el Marine Terminal.

No estava ja molt lluny de la seva destinació, segons les instruccions de Joe. Coneixia bé el camí, doncs sovint hi havia passat, anant de Filadèlfia a Trenton pel pont de Camden. Prop dels edificis no hi havia més que terreny erm; la fàbrica per disposar dels residus ciutadans, vers l'est, havia fet malbé aquell sector per a habitatges, i per això no n'hi havia cap en aquella zona. Les instruccions de Joe eren molt específiques: a un centenar de metres després del marine terminal, sortint de Trenton. Frenà. A la dreta, vers el riu, en l'estreta ribera situada entre la carretera Lamberton i l'aigua, polimentada com una fulla d'acer, es podia veure un habitatge amb llum a les finestres. El Pontiac havia rebufat una vegada més abans d'aturar-se.

Bill estudià aquells voltants molt fixament. L'estructura negra contra el riu no era més que una cabana, construïda amb terra cuita, una teulada disforja i quasi sense teules i una xemineia en runes. Estava prou decantada de la carretera i per arribar-hi s'havia de fer mitjançant un caminoi semicircular que passava a l'altre costat de la casa fent un arc i tornava al camí. Entre les ombres de la nit hi havia quelcom sinistre en aquell indret. Al davant de la porta tancada de la barraca hi havia un cotxe buit, quasi aparcat sobre l'escaló de pedra. El musell del monstre silenciós semblava mirar Bill. Aquest féu un gest com una fera que sospita i cerca més detalls...".

És la literatura de misteri del famós Ellery Queen, que sempre ha sabut treure profit del seu enginy creador. En aquest cas, Half way house, la casa a mig camí, que com hem vist no era cap altra cosa que una barraca. Història estranya, al·lucinant, on Queen ens conta com Joe Wilson, un representant de comerç, casat amb una dona de classe mitjana, posseïdor d'un automòbil de segona mà, i habitant a un modest barri de Filadèlfia, s'ha de trobar amb Josep Kent Gimball, casat amb una rica hereva i acostumat a l'alta societat de Manhattan, a una barraca deshabitada.

I en aquella cabana sorgiria la tragèdia, la troballa d'un home mort en circumstàncies incomprensibles. En aquesta data, un misteri més del genial autor, era servit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris