muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Pacte davant l'austeritat

És probable que Antich hagi d'esperar una altra ocasió per fer possible el seu projecte de fondre diferents conselleries

L'equilibri de poder de tres formacions diferents que s'hauran de presentar per separat a les pròximes autonòmiques fa molt difícil que es pugui assolir un consens que suposi la unió de diferents conselleries. Ningú no vol assumir més sacrificis que l'altre i l'equilibri perfecte és pràcticament impossible.

També serà molt complicat arribar a molts d'acords pel que fa a la fusió d'empreses públiques. La proposta de fondre conselleries va ser llançada ara fa una setmana pel president Antich, conscient que les despeses s'han de reduir sigui com sigui. A més, alguns departaments quedaran mig buits de contingut a mesura que es vagin desenvolupant els traspassos als consells insulars.

Tanmateix, la realitat és la que és: l'articulació del Pacte és molt complexa i els experiments podrien deixar ferides i ser contraproduents. Antich haurà d'esperar una millor ocasió i haurà d'acudir a l'enorme dosi de pragmatisme polític que el caracteritza, perquè ara mateix és essencial que tots els departaments retallin un 15% les seves despeses.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 11 anys
Fusionar conselleries és secundari: el prioritari és suprimir la constel·lació d'empreses públiques creades entre el 2003 i el 2007 i que fins aquell moment no havien fet cap falta.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris