algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Cursos de Cultura Nacional

Amb la Segona Restauració Borbònica espanyola -amb la "Transición", que en diuen ells- la població escolar mallorquina, balear, valenciana, catalana en general, ha passat d'un analfabetisme en l'idioma propi, programat pel sistema "educatiu" espanyol, a un domini relatiu de l'ortografia i de la gramàtica en aquest idioma. Relatiu perquè l'ús escolar no es correspon amb l'ús quotidià, on continua el predomini de l'idioma imposat, la qual cosa impedeix la pràctica inconscient de l'idioma natural, que és l'únic fet que fa dominar de bon de veres qualsevol llengua.

Aquest relatiu domini ortogràfic, a més, no es correspon amb cap casta de coneixement mínimament digne de la Literatura pròpia, ni de la Geografia, ni de les fites bàsiques del nostre passat. No. Tant els continguts històrics com els geogràfics i els literaris del programa educatiu de l'Estat de "las autonomías" continuen essent totalment enfocats a l'espanyola, com denunciava dilluns En Balutxo.

Davant la nul·la voluntat de les institucions "autonòmiques" de fer front a aquest gravíssim problema que patim d'analfabetisme programat en Cultura Nacional elemental, les entitats cíviques, com l'Obra Cultural Balear, lÒmnium Cultural i l'Acció Cultural del País Valencià, ara podrien fer la feina que no fan les nostres tres autonomies de fer-nos conèixer així com toca la nostra Història, la nostra Literatura, la nostra Geografia. És que els sistemes escolars de les tres autonomies apliquen implacablement, com una qüestió d'Estat del nacionalisme espanyol, el sabotatge al coneixement general dels fets cabdals de la nostra Cultura Nacional. I no cal dir que aquest analfabetisme calculat compta amb la col·laboració entusiasta de tots els mitjans de comunicació "autonòmics", que també compleixen escrupolosament la seva tasca d'espanyolitzar-nos, això sí, en català.

Van ben alerta a ensenyar al nostre poble res del nostre passat que no quadri amb la ideologia espanyolista políticament correcta. I qui diu el nostre passat diu el nostre present. No hi veureu mai ni un mínim intent de crear cap símbol ni cap mite modern que pugui identificar la població civil amb Mallorca, amb les Balears, amb Catalunya, amb cap àmbit de pertinença que no sigui l'espanyol.

Els grups musicals en català hi són pràcticament censurats. Per això torna a tenir més sentit que mai que les entitats culturals s'uneixin i, en coordinació amb els historiadors més solvents, que no estiguin al servei de la historiografia oficial espanyolista, concebin tot un programa d'alfabetització elemental de la nostra població en el tema de la nostra pròpia Història.

Exactament el mateix podem dir sobre la Literatura i la Geografia. Així, els adults que ens vulguem posar al dia dels coneixements propis més elementals que Espanya i les seves autonomies ens han amagat podrem tornar a escola per aprendre'ls les estones de lleguda, així com fèiem el temps d'en Franco si volíem aprendre de llegir i d'escriure en el nostre idioma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris