nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El cotxes per damunt tot

No puc parlar molt del nou carril bici de les Avingudes de Palma perquè, entre d'altres coses, em moc habitualment per la Part Forana de Mallorca, i quan vaig a Ciutat, sempre que puc, utilitzo el transport públic. Això fa que no hagi hagut de circular amb el meu cotxe per les Avingudes, on, segons diuen els diaris, s'ha format un vertader caos perquè que s'ha suprimit un carril de cotxes per donar pas els ciclistes.

Cada vegada que l'Administració té una iniciativa per donar prioritat als vianants, els ciclistes o el transport públic hi ha queixes de pertot. Tots sabem que el futur del medi ambient i de la qualitat de vida passa, precisament, per potenciar hàbits com el d'anar a peu o en bicicleta o bé utilitzar el transport públic, idò, per què ens queixam tant quan es prenen mesures encaminades a prioritzar aquests hàbits? A Mallorca, hi ha exemples clars, la Conselleria de Mobilitat ha rebut de pertot perquè té la intenció de prolongar el tren fins a Artà i fins a Alcúdia.

En el Port de Pollença es va aturar l'accés per a vianants de la primera línia perquè quatre comerciants volien que els cotxes passassin per davant casa seva, i ara, a Palma, hi ha un "Sant Cristo" perquè els ciclistes han robat un carril els cotxes. Tenim uns hàbits que no volem canviar, i encara que la gent sap que la millor cosa és llevar cotxes d'enmig, no vol perdre el privilegi d'anar amb el cotxe a tot arreu.

A pesar de les crítiques, els que manen fan molt bé de posar les mesures adients per potenciar les bicicletes, i el transport públic, i s'haurà de continuar fent feina per canviar aquests hàbits tan poc saludables que són el d'anar en cotxe sempre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Es que manen? Qui són aquestos? Es governants o es que tenen interessos com ara accions a ses companyies de carburants o a ses cases fabricants de cotxes? Molt d'això pot haver-hi darrera ses campanyes contra es trens d'Alcúdia i Artà o es carrils per a bicicleta de ses Avengudes de Palma o ses carreteres de Sant Joan i Sant Miquel a Eivissa
Valoració:0menosmas
Per paseante, fa mes de 11 anys
Doncs a mi quasi m'atropellaren creuant cap al sindicat tres ciclistes joves sense casc i sense mirar. és de vergonya, la inseguratat pel vianant s'ha incrementat molt. Qui hagi planificat aquesta reestructuració de palma, s'ha lluit, ja que ha fotut a tothom: cotxes, busos, vianants, ciclistes,
Valoració:0menosmas
Per conductor BMW, fa mes de 11 anys
Si clar...ptenciar habits medioambientals???...i pq els politics tene xofer i parking predeterminat??Les avingudes son un autèntic merder, si vol girar cap a la porta st antoni, pot ser que s'hagi d'aturar per a deixar passar: 1er un autobus xulesc...despres un taxista desquiciat i per acabar un ciclista sense casc pero amb els auriculars posats a les orelles....sempre amb l'espectativa de que travessi en vermell un vianant. Sra Calvo...ha convertit la nostra ciutat en un femer de rodes descontrolades....no us tornaré a votar mai més.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris