nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

El harakiri del PP

Em criden molt l'atenció els governants, siguin del partit que siguin, que afirmen "lamentar" la descomposició del partit rival sota l'argument que el país necessita una oposició sòlida i cohesionada, perquè això beneficia la democràcia. El cinisme d'aquesta afirmació i dels seus autors es fàcilment constatable: òbviament ni el PSOE de ZP no "lamenta" l'espiral judicial en què ha entrat el PP a determinades conrades -com per exemple les Illes- ni el PP d'un Aznar que s'acaba d'instal·lar a la Moncloa no va "lamentar" l'espectacle de corrupció del postfelipisme, que va acabar amb un ministre socialista entrant a la presó. En una democràcia de baixa qualitat com la nostra, la desaparició física de l'adversari polític no només seria acceptada, sinó segurament celebrada amb goig per unes estructures partidistes manifestament millorables.

En aquest context, potser el Partit Popular, abans de seguir queixar-se cada dia del suposat "assetjament" que pateix per part del Govern central i la Fiscalia -valgui la redundància-, hauria de recordar que un partit se'n va en orris quan comet dues errades bàsiques: escoltar els consells dels seus adversaris i deixar que els sentiments condicionin la seva acció política. En el segon apartat s'inclou la tendència a adoptar posicions numantines, anteposant fidelitats personals a raons de pura estratègia política, oblidant que un partit polític és molt més que la suma dels seus membres i que, com a tal, ha de sobreviure al marge de la trajectòria vital -incloent un eventual harakiri- dels seus integrants.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorca avui, fa mes de 11 anys
També hi podries afegir que a la descomposició d´un partit la produeix la falta de lideratge, honrat, i la conseqüent instal.lació de la corrupció a les seves estructures.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris