algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Impost per als que contaminen

A l'hora de contribuir és lògic que es pensi en les grans empreses des d'una perspectiva de defensa mediambiental

El Govern Antich estudia l'aprovació d'un nou impost destinat a les indústries més contaminants de les Balears. Agafa així una antiga iniciativa dels executius de Gabriel Cañellas que aleshores acabà en fracàs jurídic. Però els temps han canviat. La iniciativa es produeix en plena crisi econòmica i pressupostària de la Comunitat Autònoma. A l'hora de contribuir és lògic que es pensi en les grans empreses que tenen una situació privilegiada en el sector energètic i que bé poden ajudar a superar l'actual conjuntura d'autèntica sequera dels comptes públics.

Si bona part de la població ha de fer un gran esforç per sortir endavant en temps d'estancament econòmic, és lògic que el Govern pensi que els més ben situats en el mercat també hagin de fer un esforç assumible en una conjuntura tan difícil. No es tracta d'una qüestió senzilla, ja que tant Gesa com CLH ja tributen moltíssim. Però la naturalesa d'aquest impost és estrictament ecològica i es pot dedicar a la millora del medi natural, essencial per a una comunitat turística.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per gerret, fa mes de 11 anys
els hotelers i el PP els han de pegar foc a tots i ventar les cendres ,

tengueren molt poc ull amb l´ecotasa , ara ja estaria consolidada i la cc.aa. recaptaria molt de diner aixó se diu poc cervell , que no és queixin ara, per avall golafres
Valoració:-1menosmas
Per Joan Ramis, fa mes de 11 anys
Censura a DBalears: Els comentaris que no agraden, desapareixen sense rastre. Ben igual que els dissidents al Xile de´n Pinochet.
Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Anna, explica-ho an es hotelers i també a n'Antich, que digué just començada sa legislatura que no feia comptes cobrar aixó que tu dius i que té un nom que tots coneixem. Igual haurem de sortir en es carrer per a manifestar-mos-hi o fer objecció de pagament d'impostos, ves a sebre
Valoració:3menosmas
Per Anna, fa mes de 11 anys
Per què no cobram un plus als turistes, que venen a Mallorca per quatre pesetes, no gasten res i contaminen que fa colló?
Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
I què ferà? Li cobrarà als Consells Insulars per la incineradora de Mallorca o els dipòsits (!!!) de fems d' Eivissa? Així només acabarem pagant-ho nosaltres, un altre pic, perquè aquestes empreses o el CIM ens ho repercutiran als ciutadans en el rebut sense cap mania.
Valoració:0menosmas
Per llest, fa mes de 11 anys
És una opció per recaptar, però no és una bona mesura mediambiental, atès que es pot interpretar com a "amb el que pagam..." [és un comentari que se sent als que embruten els carrers sense cap escrúpol] i, per tant, probablement no servirà per reduir la contaminació
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris