algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Jo acús

Ahir es va fer públic un nou cas d'agressió als drets civils dels mallorquins. El passat 7 d'agost, un al·lot va rebre galtades i cops de puny de part d'un guàrdia civil pel sol fet d'haver-s'hi dirigit en la llengua pròpia d'aquesta terra. Adés i ara anam sabent de casos "puntuals" de discriminació per parlar en llengua catalana i ens remouen els sentiments. Quan aquests fets són perpetrats per funcionaris públics, ens commouen de manera especial, perquè si els encarregats de preservar la convivència i les regles de joc de l'estat de dret són els primers a trepitjar-les i a transgredir-les, tot queda en qüestió.

Però el cas que ha hagut de patir Ivan Cortès és especialment trist i indignant perquè hi concorr la violència física. Un membre de la Guàrdia Civil espanyola ha agredit físicament un mallorquí pel sol fet d'exercir de mallorquí. La situació no pot ser més grotesca, més delirant, més bèstia, més lamentable, més feridora, més aberrant, més antidemocràtica. Després de més de trenta anys de sistema democràtic, es continuen produint situacions pròpies del sistema totalitari que va intentar exterminar els mallorquins.

Davant aquest fet, que no és sinó la gota que fa vessar el tassó de la immundícia, i davant una corrua de fets similars, ja he exhaurit la poca paciència que em quedava i vull deixar escrit qui són els responsables que la democràcia no hagi arribat a la gent que intentam viure en la nostra llengua a la nostra terra. Jo acús el guàrdia civil agressor de ser un opressor, un ocupant i un perill per a l'estat de dret i per a la democràcia. Jo acús la resta de guàrdies civils que participaren en els fets de ser males persones i uns covards. Jo acús l'actual direcció del Partit Popular d'haver actuat de manera irresponsable amb la qüestió lingüística i d'haver creat el brou de cultiu perquè siguin possibles agressions físiques als mallorquins pel sol fet de parlar en mallorquí.

Jo acús les organitzacions antimallorquines que convocaren la manifestació contra la llengua catalana de ser els instigadors de la persecució als mallorquins que volen exercir els seu dret de parlar la seva llengua pròpia.
Jo acús el "diari" que dia sí, dia també promou una campanya permanent de manipulació de la veritat i de persecució contra tots aquells demòcrates que aspiram al legítim objectiu que la llengua pròpia de les Balears tingui un ús normalitzat de crear les condicions perquè siguin possibles agressions als catalanoparlants.

Jo acús el delegat del Govern espanyol de ser el responsable directe de l'agressió patida per Ivan Cortés. L'acús d'haver estat incapaç d'universalitzar els comportaments democràtics a tots els membres dels cossos i forces de seguretat de l'estat destinats a les Illes Balears. L'acús de passivitat davant les agressions dels membres dels cossos i forces de seguretat de l'estat cap als catalanoparlants. L'acús de no tenir paraula i de no complir els acords als quals hem arribat amb ell en diverses reunions. L'acús de complicitat amb els números de la Guàrdia Civil que em varen detenir il·legalment el passat mes de maig a sa Pobla. L'acús de, tot i saber la veritat del que va passar a l'Acampallengua, haver pres part a favor dels guàrdies civils que varen actuar de manera il·legal, varen desobeir les ordres del seu sergent i varen mentir de manera evident. L'acús d'haver traït els mallorquins.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per prou violència espanyolista, fa mes de 11 anys
Gairebé tres mil persones ja s'han afegit al grup de suport a Iván Cortés.
http://www.facebook.com/group.php?gid=128161973953
Valoració:11menosmas
Per marc, fa mes de 11 anys

L'assumpte és greu, i, com diu Tomeu Mestre, és hora de demanar responsabilitats i dimissions. També mobilitzacions i accions contundents. El que aigualeix la cosa és el protagonisme que comença a ser malaltís per part del Sr. Martí."L'acús de complicitat amb els números de la Guàrdia Civil que em varen detenir il·legalment el passat mes de maig a sa Pobla": Ja van dues vegades que el senyor Martí es penja medalles. Ara, fins i tot manllevant barroerament un famós article de Zola. Supòs que deu cercar el seu quart d'hora de fama, que deia Andy Warhol. Menys autobombo, i més coratge cívic i nacional de veritat..
Valoració:21menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys
molt bon article Tomeu. és increïble que encara hagem de patir aquestes siuacions. estic ben convençut que no és possible una convivència respectuosa amb espanya sense un estat propi.
Valoració:4menosmas
Per Inmi, fa mes de 11 anys
Perdona entonces Jordy: pensé que nos dabas a los habitantes de baleares dos opciones; o el suicidio colectivo o la independencia. De ahí mi sorpresa.
Valoració:-2menosmas
Per Jordi Caldentey, fa mes de 11 anys
Inmi,
No crec que sigui tan mal d'entendre: vénc a dir que, continuar amb la dependència i la submissió a espanya equival a un suïcidi col·lectiu lingüístic, cultural, nacional, polític i econòmic , de dignitat humana. O no ho acabam de tocar amb les mans amb la darrera agressió racista?
Valoració:5menosmas
Per Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo, fa mes de 11 anys
L'agressió patida per Ivan Cortès, colpejat per un servidor públic pel simple fet de parlar la seva llengua oficial a casa seva, fet protegit per la Constitució espanyola, l'Estatut d'Autonomia i, molt per damunt d'aquests documents localistes, la DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS, em convida a posicionar-me públicament i

RECLAMAR, com a ciutadà d'aquesta terra, on estic pagant els meus imposts, on estic subjugat amb molts de deures i pocs drets, la dimissió immediata de Ramon Socies!

DECLARAR que l'actual delegat del govern espanyol a les Illes Balears va enganyar tota la col·lectivitat amb un document, signat amb el senyor Joan Rangel, delegat del govern espanyol a Catalunya, amb un conjunt de compromisos que s'han demostrat paper banyat. La relació dels seus incompliments és autènticament escandalosa, L'hemeroteca en va plena. Només els casos coneguts de REPRESSIÓ COLONIAL i de RACISME(parlar de "conflicte lingüístic" és un pur eufemisme) exigeixen responsabilitats polítiques!

CONSIDERAR que tots els partits presents a les illes Balears han d'instar el cessament fulminant d'aquest embaucador de la bona fe de la ciutadania i protector dels maltractadors. No fer-ho, limitar-se a una simple potadeta eixorca, els converteix en còmplices directes de les agressions.

ESPERAR que les entitats cíviques del país, amb l'OCB akl capdavant, deixin de pindolar almonia i fer-se valer. Tenim l'obligació de reclamar aquesta dimissió (fet que s'esquiva una vegada i una altra covardament) i documentar els incompliments a partir dels cinc punts que fa més de 5 ays li va lliurar Antoni Mestre a Ramon Socias, enpresència de l'escriptor Llorenç Capellà. El dossier que es va elaborar sobre aquell cas va ser lliurat a tots els partits polítics i entitats cíviques. La darrera reclamació (assumida públicament per Ramon Socias) deia clarament que, cas de repetir-se una ignomínia com aquella, dimitiria. D'aleshores ençà, els casos s'han multiplicat. A més de no tenir el control dels subordinats, tampoc no té paraula.

La dimissió de Ramon Socias ha d'anar aparellada a la depuració dels autors d'aquest acte de violència, de racisme i de colonialisme. La profanació de les lleis (com la Constitució i l'Estatut d'Autonomia), dels Drets Civils i de la Declaració Universal dels Drets Humans, ens obliga a eradicar aquestes conductes i exigir que la classe política demostri que no vivim una democràcia de pa amb fonteta.
La conducta d'uns servidors públics que profanen la legislació que tenen el deure de fer respectar (el drets lingüístics, per exemple) reclama la seva depuració. A cap empresa privada es permet que els treballadors burlin les normes de funcionament. Amb més motiu, els funcionaris públics han de ser respectuosos amb les lleis i respectar els ciutadans (que els hi paguen el sou) als quals tenen l'obligació de protegir i no d'agredir! El cas d'Ivan Cortès, un més entre tants, és una agressió física a un conciutadà, però també una agressió psicològica col·lectiva.

Finalment, consideraré des d'ara còmplices directes tots els partits polítics que es limitin a fer declaracions verbalistes de protests de cara a la galeria i sense contingut. I, personalment, enemics meus tots els polítics que ocupen càrrecs públics que no plantin cara, sense eufemismes, davant d'aquesta malifeta i obliguin Ramon Socies a assumir, com pertoca a una democràcia, les seves responsabilitats polítiques. Ja ho sabeu, totes i tots! Que no us vingui de nou quan us entimi el que sou a la cara! Allò que va dir dels líders Xirinacs!
Felanitx, 3-IX-2009
Valoració:13menosmas
Per Inmi, fa mes de 11 anys
¿ ¿ ¿ "Suïcidi col·lectiu o independència!" ? ? ? ?
Valoració:2menosmas
Per Turriburri., fa mes de 11 anys
Tomeuet, demana ajut al "Tio Jorge Campos", com diu D.Tú.
Ell afirma "que siempre defenderá a los mallorquines y a su modalidat idiomática Balear."
Iván la parlava. Ara en Campos te pot donar el recoltzament que sempre ha promés.
Aquí et vull veure escopeta!
Valoració:3menosmas
Per Joan., fa mes de 11 anys
Tenguent en compte com són es mallorquins pot incrementar un parell de punts a l'escala de Richter el tó del seu discurs i convertir-lo en un article incendiari(Lerroux).No passi pena què tanmatèix això seguirà seient una bassa d'oli.
Valoració:1menosmas
Per Jordi Caldentey, fa mes de 11 anys
Imaginau-vos què passaria si un mosso d'esquadra agredís un ciutadà per parlar en foraster. Ja tendríem tota la Brunete forastera establint paral·lelismes entre la situació dels jueus a l'Alemanya hitleriana i els pobres castellanoparlants del Principat. En canvi, si la bufetada la rep un català, un mallorquí, ni fa la comparança la Brunete ni la feim nosaltres, els qui escrivim a la premsa mallorquina.
Què ens passa? Per què som incapaços de crear opinió pròpia? Què més ha de fer el nacionalisme exacerbat espanyol perquè arribem a la conclusió que els mallorquins no cabem dins espanya? No hi cabem, llevat que reneguem del tresor identitari que hem heretat dels nostres pares, padrins i repadrins o que han adoptat els immigrants no invasors que han tingut l'educació d'integrar-se a aquesta terra que els ha acollits i que han seguit el noble refrany espanyol que diu "donde fueres, haz lo que vieres", o sia, allà on aniràs, fes allò que veuràs.
Si continuam mans plegades, sense reaccionar, el nacionalisme agressiu foraster no s'aturarà de créixer i d'envalentonar-se. Cal urgentment que els catalanoparlants que volem viure a ca nostra com a ciutadans lliures i normals, que parlen un idioma oficial al territori on és natural i històric, comencem a crear discurs propi i a denunciar el racisme espanyol amb la mateixa força amb què ho farien els espanyols si veiessin com un funcionari pagat per ells els pega una bufetada simplement per parlar castellà a Badajoz. On s'ha vist mai? On putes arribarem?
Aquest acte racista s'ha de denunciar a la premsa europea i americana com si un policia britànic agredís un ciutadà de Gal·les per parlar en gal·lès. S'ha de denunciar a SOS Racisme com faríem si un policia pegàs a un marroquí per parlar en àrab. És que hem arribat a un punt que els mallorquins tenim menys drets civils a Mallorca que un senegalès acabat d'arribar amb una pastera. Ja no diguem que un foraster de la darrera barcada. I això que fa set-cents anys que la nostra nissaga és la natural de Mallorca!
Mallorquin, uniguem-nos! Alcem el cap! Deixondiguem-nos! El colonialisme espanyol no vol res pus més que el nostre extermini com a poble diferent del castellanoandalús. I procurem que la nostra deixondida no sigui una tudada d'anys, de decennis, de generacions en rompre'ns les banyes provant debades reformar espanya perquè aquest estat totalitari ens perdoni la vida i ens faci un lloc dins les seves butzes! No! Els compatriotes del Principat hi tuden temps i engergies del temps d'en Cambó fins avui! Tot això és debades! Només hi ha dos camins: o resignar-nos a la nostra extinció com a poble i a la nostra dissolució dins espanya amb unes illes totalment forasteres, o proclamam pacíficament, democràticament i unilateralment la independència des de Mallorca. Deixant sempre obertes les portes, això sí, a la resta de territoris de la nostra Nació que es voldran federar amb nosaltres una vegada que hagin arribat a la conclusió que això de voler arreglar espanya, tot això de la "governabilitat de l'estat", l'"estat plurinacional" i la "multiculturalitat" és tudar el temps i la llavor.
Suïcidi col·lectiu o independència!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris