nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Aferrar-se al clau

Com els vaig deixar dit l'altre dia, els darrers temps m'he encalentit en això de llegir d'anuncis dels diaris. És entrar dins un món divertidíssim. El que em perdia quan obviava olímpicament aquestes seccions, punyema. Tot i sense entrar, de moment, en aquells que volen vendre allò que quan se'n parla tothom sol riure, que expliquen els serveis especialitzats que s'ofereixen en el negociat de donar alegria als baixos, volia arribar a dir. No, d'aquests, avui encara no toca. O sí, en certa manera. Vostès judicaran.

Suplement setmanal d'El País del diumenge 23 d'agost darrer, 33 anuncis amb moltes coloraines omplen una pàgina senar, les bones, publicitàriament parlant. A tots ells es tractava, si era del teu interès, de cridar a un 806 o d'enviar la paraula clau al 7332, fotre, que aquí del que és temps de segar arran que la palla va cara. Miraré de fer-ne una petita selecció comentada.

"Esoterismo./ Sueños, amuletos, amarres y limpiezas". I m'he quedat una mica parat, perquè allò dels "sueños, amuletos" ho entenc, però a "amarres y limpiezas", no hi arrib, tu, no hi puc fer més, no m'hi entra ni amb vaselina. Un altre: "Cuando vas a ser mamá? ¿Será niño o niña?" si ho vols saber has de trucar al 806 o has d'enviar la paraula clau "BEBE1" al 7332. O anar directament al ginecòleg, que si et fa una ecografia estic per assegurar que si ja estàs prenys dels mesos adequats, t'ho dirà punt per punt i amb un marge d'error molt petit. Més: "Fidelidad/ Comprueba si sois fieles". Sí, com si qualcú necessitàs que li diguin, que li contin, això. Com aquest altre: "Nosotros te ayudamos/ ¿Cómo distinguir entre una crisis y el final de una relación?" Eh?, eh?, eh? Aquí grata-hi. O: "Descubre tu futuro/ ¿Te afectarà la crisis?" Toca't els nassos, home! O: "Diana La Milagrosa./ Te doy suerte en los juegos de azar." Si això fos vera, vostè, Diana, seria multimilionària i no li seria precís anunciar-se aquí. És o no és? Tot passant per un vellet amb una cara de bon home que tira d'esquena que diu: "Jacinto/ 50 años de experiencia". No explica en què. Si ho vols saber, apa, 806 o "Jacinto3" al 7332, passant per "Adriana, la bruja", que tampoc no diu el que fa, però se li suposa: bruixeriotes, malpensat que és un, ai! Passant també per la seriositat que exhibeix un que s'anuncia així: "Amir, el egiptólogo/ Un especialista en la historia". No especifica ni el que ofereix, ni tampoc on ha cursat la carrera... Arribar al punt de coneixement que existeixen, així, de rampellada, com a una vintena llarga de tarots diferents: "Del éxito", "Chino", "Àrabe", "De la infancia", "De la vida", etcètera. Els déus ens donin seny i anys per aprendre coses.

També era un anunci allò que vaig prendre nota l'altre dia, que estava aferrat a la paret ad hoc del bar Can Castell del meu -vostre- poble. Deia talment així: "Reiki es una terapia alternativa natural de sanación a través de las manos./ Sirve para:/ Depresión estrés, insomnio, alergias, cáncer, lesiones, reuma, armonía, paz y equilibrio, etc./ Sirve para superar adicciones,/ perder o ganar peso según convenga./ Información (tel) Toni". Apa, que qui està ensofronyat és perquè vol. Cridau el Toni.

Tot plegat, arribar a saber totes aquestes coses ajuda a acumular cultura, potser. Molt específica, molt especialitzada, molt particular, però cultura a la fi. "Cultura ve de cul", vaig haver de sentir a dir un dia a un sineuer il·lustre, pronunciat fort, ben enmig del carrer, res de secrets ni vergonyes malsanes. Facem com que respectar-li l'opinió per avui. Demà serà un altre dia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pecadora, fa mes de 11 anys
Pecador: un polvo al estil Catalá es aquell que "s'afica avui i no se trèu fins demá"...ho entens ara?
Valoració:1menosmas
Per Pecador, fa mes de 11 anys
A mi un que em cridava molt l'atenció era un anunci de contactes que deia "especialista en frnacés, griego, tailandes,...reina del catalan". Aquí em vaig perdre. Què vol dir això?. Què pel Principat ho fan molt car o gratis?
Valoració:1menosmas
Per Antoni Llull Martí, fa mes de 11 anys
Per als historiadors del futur, posem d'aqui a cent anys, això dels anuncis, complementat amb altres dades de caràcter més "històric" serà una font d'informació interessantíssima sobre com vivia i pensava la gent del nostre temps. Segurament que alguns pensaran que "hi ha per llogar-hi cadiretes", encara que aquesta expressió ja hagi passat a la història i hagi deixat d'usar-se.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris