lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

L'anada o la tornada a l'escola

Parlar del cost escolar en temps de crisi i pensar en famílies humils i sense recursos és pensar en un drama que l'Administració té l'obligació d'afrontar, igual que ho fa amb les famílies que no tenen aixopluc, roba o alimentació. La resta de famílies també podrà trobar que l'escola és massa cara, com ho són les celebracions d'aniversaris o les juguetes de Nadal i Reis, i aquest és el preu d'haver escollit viure en un sistema consumista i capitalista.

La tornada dels infants per primera vegada a l'escoleta, a l'escola o a l'institut depèn de la importància que hagin sabut donar a aquest fet les famílies: que no hagin pensat només a llevar-se del damunt durant unes hores el fill o la filla i que estiguin disposats a col·laborar amb l'escola perquè allà els infants s'hi puguin continuar educant i formant per poder fer una societat millor. L'anada dels infants per primera vegada a l'escola és, en general, tota una altra història, nins que encara no caminen, nines que n'acaben d'aprendre començaran a conviure amb altres i aprendran les primeres tècniques manipuladores. Les escoles d'infants tenen la col·laboració assegurada de les famílies, que tenen una il·lusió desbordada per veure, comprovar o saber quines són les qualitats futures dels seus infantons. Seria important que aquesta il·lusió mai no minvàs.

Només queda la tornada del professorat. La majoria ha gaudit d'un bon període de descans, alguns han carregat piles a l'Escola d'Estiu, molts amb ganes de conèixer el seu nou alumnat, i altres disposats a renovar mètodes o a innovar amb metodologies que puguin ajudar a ensenyar l'alumnat tot entretenint-los. La necessitat major d'aquesta anada o tornada és que no es vagi anquilosant en la rutina. És necessari renovar-se i millorar tant com es pugui.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xdapeta, fa mes de 11 anys
no se quasi escriure perdonau me
Valoració:0menosmas
Per xdapeta, fa mes de 11 anys
sii aantonia ho he dit per di rfeinal
Valoració:1menosmas
Per Antònia, fa mes de 11 anys

Visquen les reivindicacions i la gent reivindicativa! Xepeta, l ateva pregunta no s'entén massa, però com que fas referència, no sé per quin motiu, al que jo he dit, t'explicaré que quan canvies d'institut i d'alumnat, et renoves, ehhehehehehe. Supòs que s'ha entès!
Valoració:1menosmas
Per Escoles d'infantil, fa mes de 11 anys
Me pareix que Xisca ets una lluitadora nata, només et don molts d+anims que me trob en una situacio´parescuda i fa colló si senyora persones com Lladonet i xisca han de seguir escrivint i seguir per la lluita continua, no decaiguin mai gràcies.
Valoració:0menosmas
Per Bernadet, fa mes de 11 anys
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww molt bo, i Xisca ai ai reivindicant bones antoniaaaaaaaaaaaaaaaaa
Valoració:0menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys
molt bó tot, i en shespeare millor.
Valoració:1menosmas
Per Lourdes, fa mes de 11 anys
Jo enguany tenc la depre post-vacas aixdí qaue de il.lusió cero pero gràcies Lladonet aquest escriu fa que recuperi na miqueta mes la ilu
Valoració:0menosmas
Per xepeta, fa mes de 11 anys
renovar-se o morir. Qui és renova?
Valoració:0menosmas
Per xisca, fa mes de 11 anys
Pens que la il·lusió de fer classes mai no ha de canviar, perquè d'ella depèn la manera d'integrar als infants a les aules i les ganes que tenguem d'estar amb ells, fa que l'escola tengui qualitat de professorat i d'alumnat. Però hi ha actualment dins la societat moltes diferències que resulten incòmodes i que et fan pensar, i penses, perquè si no pensàssim, tendriem grosses depressions. Per exemple el fet que hi ha escoles amb ràtios que superen els 26 alumnes per aula i que a sobre dos infants amb NEE que van amb cadires de rodes, ocupen molt d'espai, molts d'alumnes que no poden movilitzar-se tant per la reducció de l'espai a causa de les cadires, i a sobre tota la diversitat d'infants que redueixen la possible qualitat això qui ho valora?, són preguntes sense resposta, perquè si tenguessin resposta no preguntaria, perquè seria evident que estan contestades i no protestaria, i després escoles amb ràtios petites on la qualitat abunda. Els ànims no poden decaure, mentre hi hagi motius per lluitar i lluitarem, perquè des del silenci, la sordesa i des de la sordesa, ceguesa visual, no s'hi veu, ningú parla, no protestis calla, tot va bé, així no va, PROTESTA, MENYS ALUMNES PER AULA A INFANTIL I MÉS QUALITAT.
Valoració:0menosmas
Per xisca, fa mes de 11 anys
hola Antònia ara escriure per tots vosaltres , molt bé Lladonet i Bernadet avui falles on ets?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris