nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El pregó de Damià Pons

Amb encert, l'Ajuntament de sa Pobla enguany havia encarregat el pregó de festes a l'historiador, assagista i professor de la UIB Damià Pons, campaneter i veí del cor. Campanet i sa Pobla, des del segle XIII, tenen entrecreuades venes importants del temps que s'escola, que van al cor i del cor vénen.

És un moviment constant, sístole i diàstole, entre els sentiments, les persones i els records de Campanet i de sa Pobla.Campanet retalla l'horitzó del Raiguer, sa Pobla s'amara amb l'horitzó de les Marjals. Un poble i l'altre a l'església de Sant Miquel, a una vall virgiliana, tengueren en comú el mateix lloc per pregar i, pensant en el cel, mirar-se la terra de cada municipi.

Damià Pons, un dels intel·lectuals mallorquins de més densitat humana, un dels professors sincerament més estimats, amb un prodigi de síntesi d'esdeveniments històrics i de vivències personals, com un nou i inspirat aede, tan mediterrani com és, va oferir un pregó magistral, pronunciat amb una dicció neta, apassionada i apassionant que, sense voler, fou una lliçó de dicció. Suprem i elevat, tothom el va entendre. És la gràcia dels pensadors que tenen les idees clares i les saben expressar amb dignitat.

La tasca del pregoner, perfectament assumida per Damià, assolí moments de tanta noblesa d'estil i concisió de pensaments que, per molt de temps, el pregó de Damià Pons a sa Pobla serà recordat amb estima. Gràcies, Damià.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Campanater, fa mes de 10 anys
potser uns endureu un perboc abans que en faceu comptes, amb "aquest personatge"
Valoració:0menosmas
Per tolerància, fa mes de 10 anys
La obsesió d´aquest personatge es que vol pujar els altars la familia. i per molts de seudònims que empri la escriptura pareix d´un mateix. i amb un mateix objectiu.
Precisament no es el Mestre Ximbó, de tan bon record dins la gent pagesa
Valoració:1menosmas
Per Sebastià Socies, fa mes de 10 anys
Tu sí que ho ets, despreciable, quan t'amagues rere un pseudònim. Dona la cara si tens ous. En Miquel Segura només escriu a les seves columnes, i prou feina en té. Sou vosaltres els que veieu la seva ombra per tot arreu. Efectivament te molt de poder: aferrat a PP, a PSOE i al grup editorial més important de Balears. Potser és per això que l'odiau tant?
Valoració:0menosmas
Per Miquel, fa mes de 10 anys
M'he fixat que cada vegada que s'anomena Sa Pobla surt immediatament l'ombra allargada de Miquel Segura. Tan intocable és aquest home? Per què una persona tan absolutament despreciable té tan de poder? Per què el president Antic, amb tots els insults personals que li ha llençat des de la seva columna diària, no el denuncia? Què sap? Quins documents incriminatoris té que cap polític dels que insulta cada dia no s'atreveix a dir-li res?
Valoració:0menosmas
Per Pere Caimari Ballester, fa mes de 10 anys
Doncs ja miraràs d'arribar-li a les soles de les sabates, a Jaume Segura. Sigui fill de qui sigui als seus trenta i pocs anys ha arribat on tu no arribaràs mai.

I lo del cas Mapau, si no vaig errat, arxiu total, així que no posis calúmnies a la gent que envejes.
Valoració:-1menosmas
Per Es cosi den Serra Cladera, fa mes de 10 anys
Pere Caimari Ballester: Jaume Segura es un fill d'en Mirando i germá de la traductora de russ (recordes el cas mapau)?, per tant siguent fill de qui es no me mareix cap reconeixement. Au Pere, ves a llepar a una altra banda, pardal, que per aqui ens coneixem tots i dona l'impresió de que ets un altre fillol de s'argenter.
Valoració:7menosmas
Per un poblé, fa mes de 10 anys
En Serra Ferrer no té una isgnia d or de l´Ajuntament de Sa Pobla? i un homo tan significat com en Simó Tampóc? Idó convé que ho mirem
Valoració:1menosmas
Per Pere Caimari Ballester, fa mes de 10 anys
Res a dir d'en Damià Pons però sa Pobla té homes i dones que han triufat. En Simó Andreu, en Serra Ferrer i, darrerament, el jove Jaume Segura, un diplomàtic que en pocs anys ha arribat a ocupar alts càrrecs a nivell estatal i que a sa Pobla cap ajuntament li ha fet el minim cas. I n'hi ha d'altres
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
No he llegit el pregó, però conec el pregoner. Tenc ben clar que d'un home brillant ha de sortir a la força un discurs brillant. Tant de bo en un futur proper poguéssim tenir a cultura un polític amb l'encarnadura humana i la musculatura intel·lectual de Damià Pons.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris