cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Prou de silenci

Eren quasi quatre mil persones les que ahir s'havien sumat al manifest a favor que es continuï amb la investigació sobre el patrimoni de Matas, promogut per la Fundació Gadeso. Un manifest que a través de la xarxa s'ha anat passant de boca en boca i que ha aconseguit un fet que a Mallorca és quasi una proesa. Així, podem llegir els noms i llinatges dels ciutadans que han perdut la por i han volgut sortir de darrere "sa roqueta", de l'anonimat, per exigir al poder judicial que guardi les aparences. I és que, encara que a hores d'ara ja ningú no dubta de la "protecció" de l'intocable, el manifest és una qüestió d'orgull social. En definitiva, sembla que la ciutadania ha deixat el silenci i ha optat per un clam simbòlic contra la injustícia.

Així, mentre els ciutadans vigilen diàriament quants s'han apuntant de nou a la llista, els polítics, la fiscalia, els comissionistes, les panxes agraïdes, els oportunistes, alguns mitjans de comunicació, els contradictoris... i tots els satèl·lits s'encarregaran de restar importància al manifest i de desacreditar la iniciativa. Tranquils, amb això també hi contàvem!.

I és que en el nostre petit regne els ciutadans callats i aparentment apàtics sabem moltes més coses de les que, en principi, demostram. La nostra prudència i paciència és quasi bíblica, però això no vol dir que no ens adonem del que passa. D'aquesta manera quan anam a les urgències pediàtriques d'un hospital com Son Dureta un divendres horabaixa i vivim in situ la saturació, la manca de personal, d'instal·lacions, de coordinació... el caos... sabem que no estam, en absolut, preparats per una pandèmia. El que vegem a les pel·lícules és ciència ficció, no és real, com els discursos que ens fan els nostres gestors. La majoria d'hospitals públics de les Illes no estan totalment dotats i en cas d'urgència tot acaba allà mateix. Per altra banda, la sanitat privada, tan beneficiada d'aquest caos, comença a patir els defectes de la pública, però amb habitacions individuals, molt de màrqueting i amb una clara manca de metges especialitzats.

Mentrestant, els ciutadans callam, aguantam i comprovam estupefactes amb qui i amb què es gasten els nostres impostos. Faltarà una pandèmia, una situació límit, per reaccionar i per ser capaços d'apuntar-nos a una llista pública per dir Prou!.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Funiculí, fa mes de 10 anys
Pobres desgraciats! En Mates se'n fa un feix de riure, de tots vosaltres. Treieu-vos ses espardenyes de sola d'auto i tirau-vos de cap dins mar
Valoració:-2menosmas
Per MATI, fa mes de 10 anys
Matas, Munar y sus amigotes a la carcel...
Valoració:0menosmas
Per Fins al final, fa mes de 10 anys
Amb tantes firmes bé es deu poder anar a Estraburg, no?
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris