cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

La Serra i la Sibil·la

Mallorca té l'oportunitat d'incorporar la serra de Tramuntana i el cant de la Sibil·la en el Patrimoni de la Humanitat de la Unesco

Mallorca podria ocupar dues glorioses caselles en els llistats del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. La serra de Tramuntana té prou arguments per merèixer el nomenament, tant pels valors geogràfics i paisatgístics com pel fet de ser un espai carregat de simbologia. A títol d'exemple, l'Escola de Miramar, fundada per Ramon Llull amb la funció d'ensenyar llengües als qui havien d'anar a debatre sobre religió amb jueus i musulmans; però, també, la Serra és font de la millor poesia illenca i ha exercit un atractiu irresistible en primeres figures de l'art i de la literatura mundials, des de Robert Graves fins a Singer Sargent.

El dit Patrimoni Immaterial de la Humanitat s'enriquiria si encertava a incorporar el cant de la Sibil·la, que ens arriba amb les fosques i les llums de l'Edat Mitjana per advertir-nos que tot el que facem en aquest món té conseqüències en l'altre. De les moltes que se'n cantaven en català i en occità, la de Mallorca és la que ha efectuat la travessia dels segles amb tota la seva esplendor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris