algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

A propòsit de matar nins...

Hi ha qualque pic que si el matí no m'aixequés del llit l'encertaria. Em passà l'altre diassa sense anar més enfora. Devers les set i mitja o vuit, com cada dia, em despertaren els renous habituals de l'hora... la veïnada, que agrana la carrera just sota la meva finestra i amb aquella veueta de xeremia monocord saluda tothom que passa i comenta sempre idèntica jugada: el punyema de genoll, que no la deixa dormir els vespres, la lumbàlgia també, no sé què arribarem a tornar, eh? El clàxon del cap de fava jovenell d'aquí dalt, que, en lloc de returar el cotxe una miqueta al creuer que hi ha, ell no, ell: piiiip pip pip pip i gas del bo; el Mobilette de na "Ics" del carrer de les Ànimes, que des de temps immemorial duu el tub d'escapament massa folgat i renouer, i els dos quissons que passeja nyip i nyep, nyip i nyep. Amb una paraula, tot un manyoc de sensacions d'allò que habitualment se'n sol dir que "fan poble", vull suposar que amb tot l'encert del món i la bolla.

Després, quan me vaig asseure a la tassa del lloc comú a fer-hi les feines que tenia necessitat de fer, jas!, el paper gairebé esgotat. I vaig improvisar el que vaig poder amb la micoia que en quedava, i l'aigua del bidet va esser mà de sant pel possible estropell. Una mica més tard, després d'haver berenat amb la quotidiana frugalitat, i haver anar al forn a comprar el pa de cada dia i el diari de complement, m'arribà a la fi l'hora d'asseure'm a la taula de feina i posar fil a la filosa de l'article que tenia en marxa. Anava la cosa de la matera existent arreu del món, la llardosa violència, l'abús dels potents contra els magres i, més que res, sobretot, dels infants que en resulten morts en tot aqueix carroportal. Vaig treure l'exemple d'una pintada que havia vist feia poc a prop de l'església de Sant Nicolau de Ciutat que deia: "ISRAEL MATA NINS". I efectivament, vaig posar damunt taula d'opinió una matança israeliana perpetrada a la Franja de Gaza, que amb una bomba d'una tona feren mil miques homes, dones i nins...

Però una mica abans, justament al primer paràgraf, ja havia deixat escrit que, de matar nins, també altre personal en sabia a bastament, tenia experiència en fer similars bestieses; talment així ho vaig dir: "Ostres! I Palestina, i l'Iraq, i ianquilàndia quan li pega la vena antiterrorista, anticomunista, anti allò que no agrani cap a les seves butxaques". De manera que el que vaig provar de fer va esser reveixinar un poquet el pèl dels meus possibles lectors davant la barbàrie, vingués d'allà on vingués, tant si, a part, els que la practiquen endemés es dediquen a lapidar dones com si no, però sobretot, sobretot, sobretot he dit, si la bogeria folla era perpetrada amb vilesa per països teòricament civilitzats, democràtics, "societats gairebé perfectes", com n'hi va haver un que m'envergà referint-se a Israel, recomanant-me a continuació que escrivís de Sineu, que en sabia més, encertant claríssimament en aquesta segona asseveració. De "pijo-progre" i tot una lectora em qualificà, vatualolla!

Avui no m'hauria d'haver aixecat del llit davant aquest panorama, vaig pensar com ja he deixat dit al principi. I la ràbia, la impotència que m'assoleix quan parl clar i sembla que no em volen entendre... I mirin, no, jo no estic a favor ni en contra de moros, ni cristians, ni jueus, ni blancs, ni grocs comunistes ni dels altres, ni vermells, ni negres. Però sí que estic totalment oposat a la violència passada de mida, i més si és hipòcrita, disfressada, interessada, falsària. Que sempre és exagerada, desproporcionada, maldament hi mori un sol infant, un únic ésser humà. No sé si m'hauré sabut explicar a bastament aquest segon pic. Si la resposta és negativa, per favor, digueu-m'ho i ho tornaré a intentar. Moltes gràcies.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cosme, fa mes de 11 anys
Biel, a mi també em sap greu que t'hagis de justificar davant uns fets de raó que passen part damunt el campanar de Sineu o la Seu i tot. Qui s'hauria de justificar és el brut i corrupte d'en Mirando, per exemple. Na Conxa em mereix un respecte, però crec que va girada de peu i si segueix així acabarà fent un flac favor a la causa jueva. Matar nins és matar nins i foris. Israel actua com un estat assassí. Què hi ha terroristes àrabs, que una certa interpretació de l'islam posa en qüestió els més elementals principis democràtics? Sense cap dubte, però això no lleva que matar innocents no sigui un atemptat de lesa humanitat, sigui allà on sigui. Biel, t'estam molt agraïts pel teu article.
Valoració:6menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 11 anys
Totalment d'acord amb Joan Capó, Israel es una democràcia, per aixó mateix algú heuria de donar explicacions.
Valoració:6menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 11 anys
La notícia que ens facilita vuydalien posa de manifest que Israel és una democràcia. Algú coneix un país àrab o islàmic en el qual un militar pugui criticar el seu exèrcit públicament?
Valoració:0menosmas
Per vudyalien, fa mes de 11 anys
foc i fum, els suicides de Paquistan o del Irak o del Afganistan no son un ejercit regular... pardal, son terroristes, no defensen cap país... com Eta... tu si que ets un hipòcrita, que no hi veus mes enllá de lo que vols veure, au ves-ten a convencer amb aquestes demagògies als beneits que tot s'ho creuen.
Valoració:5menosmas
Per foc i fum, fa mes de 11 anys
Ara resulta que Vudyalien nomes llegeix les noticies que vull llegir. Un dia si i un altre també hi ha la noticia d'un atac suicida de qualsevol fanatic mulsulmà que causa morts indiscriminades a Pakistan, Irak, Aganistan quan no a Londres o Madrid. Pentura fas lectura selectiva dàquest tipus de noticias. Això en es meu poble se diu hipocresia...
Valoració:-4menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 11 anys
"Una vintena de soldats israelians que van participar en l'última ofensiva a Gaza denuncien la brutalitat de la força militar emprada, la no distinció entre combatents i civils i l'absència total de restriccions a l'hora de disparar".(Extracte d'un article d'avui a aquest mateix diari)
Valoració:2menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 11 anys
Biel: més o manco tots te coneixem i per això te dic que no es necesari que te justifiquis per el teu article, la grandissima majoria dels lectors del dbalears compartim amb tu tot el que vares dir. Així que: endavant ses atxes i segueix escrivint tant de Sineu com de lo que trobis, els teus escrits sovint lo que fan es produïr-nos un somriure, cosa que avui per avui es d'agraïr, ja sabem que molts de articulistes tenen com objectiu fer que el dia a dia sigui ens sigui més penós del que ja es.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris