cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Fills de què...?

El batle de Manacor ha permès que s'obri un expedient per si procedeix fer fill il·lustre l'escriptor Miquel Àngel Riera. El mateix batle havia votat en contra de la mateixa mesura fa dotze anys; en aquell temps ho havia ordenat na Catalina Sureda, perquè els ultres no veien amb bon ull honorar un escriptor que es deia "català".
A Riera li patinaria ser fill il·lustre, però s'hauria ofès si hagués vist que l'Ajuntament deia sobre ell "aquest no". Va promoure eliminar els premis Ciutat de Manacor perquè feien olor municipal, canviant sopars d'autoritats per llibres editats a la Tià Sa Real.

Va rebutjar el Reconeixement de Mèrits de l'Escola de Mallorquí, per dir-se "de mallorquí" i perquè considerava tant els premis com el patronat mancats de qualsevol autoritat ètica i moral. L'Escola -amb l'excepció de professors i alumnes- sempre ha estat atapeïda de "peperos", que són aquells pseudointel·lectuals de poble, tan vanitosos com envejosos i mediocres, incapaços de llegir un llibre de la qualitat dels de Riera, però decidits a desprestigiar-lo. El batle sabia que mantenir la baixesa de na Sureda i pròpia l'acabaria cremant i ha canviat perquè és polític. Però, quina cara els quedarà, ara, als traïdors i venuts que durant tretze anys s'han abraçat als fatxes?

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris