nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Referents del nacionalisme i del mallorquinisme polític

Aquest és el lema escollit per al congrés d'avui, que ha de tancar una porta i obrir-ne d'altres fins al 2011. La fita d'avui a Artà no estava prevista al principi de la legislatura, però és necessària pel que ha passat. Hem fet aquesta passa cercant que tots els compromissaris puguin dir la seva i ho facin amb llibertat i conscients que les seves aportacions són les que realment donen sentit al projecte d'UM. El dia d'avui és per avançar de manera ferma, per tancar situacions que ens dugueren a perdre imatge i credibilitat i a desmotivar-nos amb vista als propers comicis autonòmics, insulars i locals. Aquest XIè Congrés ha de ser el tancament del parèntesi que mai no hauríem d'haver viscut però que hem d'acceptar i recordar per no repetir-ho.

Els dos anys que queden de legislatura és el temps que hem de dedicar a allò que sabem fer més bé: fer política municipal, donar estabilitat al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears i treballar internament per fer bones propostes polítiques, sobretot per superar l'actual crisi econòmica. Són tres eixos que vull que siguin el motor i objectius bàsics d'UM.

La política municipal ha estat, és i serà la vertadera columna vertebral d'UM. Som gent pròxima i gent que treballa en els petits però grans projectes que fan que els municipis tenguin més serveis, que la seva economia sigui més competitiva i que la gent continuï gaudint-hi amb qualitat de vida. La política municipal és l'escenari on plantam cara a PP i PSOE, els parlam de tu a tu i on estic segur que tornarem a tenir grans resultats. Per aconseguir tenir més presència, partim amb una base molt consolidada. Al llarg d'aquests 27 anys d'història, hem aconseguit ser la tercera força del País, la segona en implantació territorial. Això en números són 14 batllies, una vintena de governs locals i més de 100 regidors. Crec que la suma de la feina que fa UM a cada poble és essencial per millorar la vida de tots els ciutadans i del conjunt del País.

Un segon gran objectiu és l'estabilitat al Consell i al Govern, que, al meu parer, és prioritària i més dins la recessió econòmica que ens toca viure. Ara els ciutadans necessiten més les institucions que la suma dels partits que les conformen. Necessiten propostes que ajudin empresaris, treballadors i famílies amb dificultats. Allà on pactam i a aquells amb qui pactam donam paraula de treball, dedicació i compromís. Ho hem fet i ho farem; no per UM, sinó pels ciutadans d'aquesta terra, que, al marge de qui votin, mereixen la màxima dedicació dels consellers i dels seus equips. El partit serà la vertadera peça d'engranatge entre les institucions on compartim govern i el paper que desenvolupen els nostres consellers. UM aportarà la força necessària per augmentar el ritme de realitzacions dins ambdues administracions i des del centre ideològic.

Finalment, el tercer gran espai de treball és més intern. Hem de reactivar la vida interna del partit, potenciant les sectorials per continuar fent més i millors propostes polítiques i elevar-les a les institucions corresponents. Hem de dedicar el temps a pensar solucions concretes per a problemes reals que ens planteja la ciutadania en el seu dia a dia. Un partit actiu és aquell que escolta molt, recull informació, la interpreta correctament i respon amb idees noves però, sobretot, pràctiques i realitzables. És aquí on tots i cadascun dels militants, amb la seva experiència professional, formació acadèmica i ganes, poden servir millor a Mallorca i a través d'UM. Les portes a compartir coneixement i fer propostes polítiques quedaran obertes a tots.

M'agradaria que aquests tres objectius fossin la columna vertebral de la política que podem desenvolupar fins a les properes eleccions. No és una recepta nova, ni tant sols cerca un lloc dins les grans i originals idees de l'estratègia política. Vol ser tota una declaració d'intencions de feina, que només el sentit comú i l'anàlisi històrica de la trajectòria d'UM em du a defensar i plasmar en aquest article. És, però, el punt de partida, la primera passa per aconseguir coses més grans.

El Congrés d'avui posa de manifest que el projecte d'UM continua més viu que mai i reafirmarà el desig de seguir fent més gran la tercera força política d'aquest País. Després d'aquest 11 de juliol seguirem fent més forts i més grans els fonaments per ser el referent del nacionalisme i del mallorquinisme polític el 2011. Aquestes són les coses grans a què faig referència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MATI, fa mes de 10 anys
UM=MAFIOSOS=CORRUPCION
Valoració:2menosmas
Per Brauli, fa mes de 10 anys
Mentre depengueu dels negocis de na Munar i d'en Pasqual no sereu altra cosa més que una colla de saquejadors de les arques públiques. Miquel Àngel posa ordre i, si et deixen, fer a un costat tanta corrupció!
Valoració:0menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 10 anys
Sou nacionalistes? Sabeu què va passar tal dia com avui fa 294 anys?
Valoració:2menosmas
Per TV3VOLEM, fa mes de 10 anys
REFERENTS DE LA CENSURA DE TV3 ÉS EL QUE SOU !!!!

NI EL PP S'HI ATREVÍ MAI !!!!

VOLEM TV3 !!!!! SENSE CENSURES !!!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris