nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

La senyora Cerdó, el silenci i el renou

Misteris i més misteris. La senyora Cristina Cerdó pot no entendre que el nou sostre de renous que proposa des de Medi Ambient, de l'Ajuntament de Palma, és, simplement, una salvatjada. La senyora Cristina Cerdó és, com tothom sap, militant d'Unió Mallorquina, i en el repartiment del poder en les principals institucions illenques, representants d'aquest partit foren responsabilitzats del medi ambient: la ja esmentada senyora Cerdó; la senyora Catalina Julve, al Consell de Mallorca; i el senyor Miquel Àngel Grimalt, al Govern de les Illes Balears. Per què UM s'ha especialitzat en la defensa del medi ambient? Hi deu haver alguna resposta seriosa -vull dir: més enllà de la proclama o de l'eslògan polític. Però així, en principi, les set o vuit consultes que he fet sobre aquesta qüestió no m'han resolt l'interrogant. Se sap que UM ha acaparat la gestió del medi ambient, però s'ignora si té un especial compromís amb aquesta feina. Sigui com sigui, el cas és que la gestió del medi sigui de bona qualitat, il·lustrada i coratjuda.

L'àrea que dirigeix la senyora Cerdó inclou en una futura normativa la possibilitat que els renous exteriors es multipliquin per tres a la ciutat de Palma. Quan una persona normal llegeix això, creu que el diari s'ha equivocat. L'argument per a aquesta bestiesa és que la permissivitat assoleix, així, el sostre europeu. És d'una tal bajaneria, aquest argument, que no mereix ni ser tingut en compte, perquè no acaba de ser raonable aspirar a estar tan malament com els que hi estan més que nosaltres. I aquest sembla l'objectiu de la tinent de batlessa.
Qui hi ha, dins UM, capaç d'explicar a la senyora Cerdó que el renou és un dels grans perills que amenacen la salut física i mental dels habitants de les ciutats? Alguna persona una mica cultivada hi ha d'haver que li faci entendre els valors i els beneficis del silenci, que permet que cadascú, dins ca seva, pugui llegir, reflexionar, parlar tranquil·lament, escoltar música de manera civilitzada, estudiar, descansar, badocar, relaxar-se...

Quina casta d'experiències ha acumulat al llarg de la seva vida la senyora Cristina Cerdó, que no hagi entès encara que el silenci és una benedicció? Una persona que no ho entén o que no està disposada a preservar el silenci com un valuós patrimoni cívic, no pot tenir responsabilitats polítiques ni administratives en matèria de medi ambient, i més en una ciutat com Palma. Però no ens hem d'alarmar: confiarem que, entre els seus companys de militància, i molt especialment la senyora Catalina Julve i el senyor Miquel Àngel Grimalt, per no parlar de Josep Lliteres; i els seus companys d'equip de govern municipal, faran veure a la senyora Cristina Cerdó que en realitat no ha cregut mai que es pugui tolerar ni una mil·lèsima més de decibel a la nostra ciutat. S'havia aturullat, com ens aturullam tots adesiara.

Que tot havia estat un error, un malentès, una enorme errada tipogràfica. Senyora Cerdó, dispensi, però no faci més beneitures de les estrictament necessàries. Si això ho du endavant, tota la ciutat, però vostè en primer lloc, serà objecte de befa i escarni a tot el món. Se'n parlarà als congressos sobre medi ambient, se n'escriuran llibres, i vostè serà reiteradament citada en tota mena de fòrums. Troba que, a més d'empitjorar la qualitat de vida, ha de fer i ens ha de fer un ridícul tan espantós? Pensi en les criatures: quina culpa en tenen, angelets?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Confiar es medi ambient a UM és com confiar un galliner a una guineu. Per cert, he viscut un any en es barri de la Marina, a Vila d'Eivissa, i sé què es sa remor (es renou) en es mes d'agost
Valoració:11menosmas
Per Sergi., fa mes de 10 anys
Es polítics de Mallorca són es nostres enemics i entre tots hem de defensar-nos d'ells lo millor possible.Si volem trobarem sa manera de fer-ho.Mals i desgràcies per el poble ;benestar i riquesa per ells.Però si volem li podem donar sa volta a sa situació.
Valoració:4menosmas
Per víctima dels renous ciutadans, fa mes de 10 anys
Fa estona que sentim dir que Palma és de les ciutats més renoueres d'Europa. Però això no és motiu per presumir. El que cal és ésser "la més renouera de totes", la número 1, i amb aquesta ordenança potser que hi arribem, i que amb tal títol poguem ésser inclosos al Guinness, cosa que segurament ompliria de satisfacció la senyora Cerdó i els qui recolzen les seves benemèrites idees per a la promoció de la nostra ciutat. A molts de turistes els encanta el renou, i més perquè no el poden fer a casa seva per culpa d'unes ordenances obsoletes, com els encanta poder impunement embrutar espais públics, anar per dins la ciutat quasi nus i altres coses prohibides a quasi tots els països d'Europa. No podem defraudar-los posant traves al seu afany per per esbravar-se durant les seves vacances!
Valoració:19menosmas
Per Senyera, fa mes de 10 anys
Senyora?
Valoració:10menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
A casa seva segur que no en vol de renou. Quines llumeneres que tenim de polítics. Haver de patir gent així es una maledicció i una vergonya per la ciutadania que vota. Per la resta, els que no votem, la constatació de que els inútils han envaït les institucions publiques gràcies a les llistes tancades que tots hauríem de rebutjar. No te ningú millor UM o es que creu que els ciutadans de Palma som masoquistes i per això mos ha posat aquesta dona?
Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris