cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Israel mata nins

Exactament aquesta és la pintada que l'altre dia vaig haver de veure a les malles protectores d'una obra, ben a prop de l'església de Sant Nicolau. I vaig pensar: "Ostres! I Palestina, i l'Iraq, i ianquilàndia quan li pega la vena antiterrorista, anticomunista, anti allò que no agrani cap a les seves butxaques. Sempre l'enrenou molt enfora de casa seva però, com els cans, que ja ho he dit tantes vegades, solen fer la defecada lluny del jaç...

Era una pintada d'aquelles fetes amb motllo, amb plantilla. Sabeu el que vull dir? O sigui, no es tractava solament d'un xavalet que passava per allà amb un esprai i ganes d'embrutar i tocar nassos, no, darrere d'aquella acusació estampada en blanc damunt negre, la proclama pública, hi havia una organització per petita que fos, una confraria, un moviment de resistència, o de provocació, o de propaganda, o de...

Poc després, passejant a l'ombreta de les arcades del carrer Jaume III camí de la redacció d'aquest diari, la frase em rondinejava dins el cap i la conclusió més realista a què vaig saber arribar fou que, efectivament, en un percentatge molt alt de vegades l'Exèrcit israelià contestava de forma exagerada a les agressions, les espolsades palestines. Una escopinada, pedrades, algun aparell explosiu casolà, projectils "d'alta tecnologia" que aconseguien volar i fins i tot fer qualque víctima... tenien immediatament una contestació brutal, una passada de cinquanta pobles, tancs i helicòpters, apa, que basti. I alguna bombarra, que tanmateix, si no la llençaven aquell dia, ja s'acostava la data en què caducava, tu.

M'ha vingut a la memòria, entre d'altres, la matança perpetrada a Gaza el mes de juliol del 2002, quan Israel va llençar una bomba d'una tona damunt un dels barris més poblats de la ciutat. Tot, per esclafar el cap d'una sola persona: el dirigent d'Hamàs Salah Shehaded. Que ningú diu que aquest individu fos un angelet de tortada, però és que per glapir-lo a ell en mataren catorze, entre ells set nins. Set nins. M'heu sentit? He dit set nins. O sigui que els de la pintada no exageraven tant com tot això, no, i d'assassinat selectiu res de res, paparra a qualsevol cosa que es mogui i aferra't al referit si trobes que et convé. Males bèsties. Tot plegat, enmig de la il·legalitat dels assentaments, les colònies fora casa consolidades a força de M-16 i patrulles. I més rostre que un cavall amb galteres...

Aquesta feta a què em referesc avui m'ha revinguda perquè, precisament aquests darrers dies, el plenari de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional ha despatxat amb un buf la causa oberta per indicis de crims contra la humanitat pel jutge Fernando Andreu, escandalitzat l'home com jo mateix per la magnitud de la barbàrie israeliana. Res, li han dit que tot plegat es tractava de fum d'estampa, que Israel és un país democràtic i ells sabran el que fan i el que no fan -per favor, com si volen ballar de puntes. Tu, d'on véns?- i que tenien informes militars justificant l'acció... I tot allò que se sol dir quan intenten espolsar-se la caspa de les responsabilitats emprenyatives. O rascar la femta de les sabates al ferro del portal, però tanmateix puden.

Al senyor Andreu, el jutge aquest a qui han bufat el ble, li han banyat el nas amb saliva. Diu que recorrerà al Suprem i que també, per afegitó, ampliarà la querella per altres crims de guerra comesos per Israel.

Que Santa Bàrbara el guardi de trons i llamps, que procuri caminar per l'ombreta i que compri un bon paraigües, que li pot caure una bona calabruixada. Amb aquest personal tota precaució és poca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni Parreta, fa mes de 10 anys
Biel: he de veure si consentiras que un prepotent, que encara no sap quina identitat es la seua, ni a quina religió pertany, ni sap si ha de esser mallorquí o ppero, ni si ha d'escriure en catalá o en foraster, si ha de fer de pages o de babau, he de veure si acceptaras que te digui de que has de escriure. Segueix escrivint de lo que tròbis, uns dies ho fas be i altres malament, però moltissims pics encertes. I amb aquest escrit dels nins morts per Israel l'has encertada, baste veure com s'han posat alguns fonamentalistes.
Valoració:2menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 10 anys
L'estat d'Israel es un estat fundat amb l'excusa de que els territoris que a la decada dels 1940 varen ocupar amb l'excusa de que Deu els havia anomenat "el pueblo elegido" un Deu inventat per ells !!!. Mentres tant ara encara segueixen ocupant nous territoris i matant nins.
Biel: segueix escrivint les veritats i no t'escoltis aquets predicadors de pa amb fonteta que els diumenges van a missa i que encara anyoren la sinagoga, per un costat mengen xulla i per altre possen paperets al mur del gemecs de Jerusalem. Son uns hipòcrites.
Valoració:1menosmas
Per Casa gran europea, fa mes de 10 anys
Raül, abans de fer-te ressò de consignes d'esquerrans estantissos, informa-te'n amb tots els ets i uts. Des de sempre els jueus d'Israel han volgut conviure en pau amb els palestinians; aquests, emperò, emportats per actituds maximalistes i radicals sempre han rebutjat tot arranjament. Els jueus allargaran la mà en senyal d'amistat totes quantes vegades faci falta, però posar la galta per rebre una galtada, ni que sigui una sola vegada, seria simplement un suïcidi.
Valoració:1menosmas
Per Simònides, fa mes de 10 anys
Raul, ets un pobre ignorant. Llegeix una mica d'història, en temps prou en un any del segle XX, el 1948. Un altre que ni sap de què parla. Jesús, Sant Pau, quina creu!
Valoració:1menosmas
Per Raül, fa mes de 10 anys
En Biel té raó i tot el dret a opinar. La causa jueva és molt respetable fins que s'apodera d'una terra que no és seva i n'expulsa la gent. Això és un pecat original mal d'esvair. Ara, la deriva agressora i racista de l'estat israelià du a matar nins, dones i homes innocents en una carnisseria que fa empegueir.
Valoració:2menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Es poderòs, des de sa seua covardia, passa un gust sàdic de maltractar es dèbil
Valoració:2menosmas
Per Miquel Segura, fa mes de 10 anys
Benvolgut Biel: hauries d'agafar el sa costum de no escriure d'allò que no saps. Tu no coneixes el drama d'Israel, l'únic estat democràtic de l'Orient Mitjà, perpetuament assetjat -des del primer dia de la seva Independència- per uns estats islàmics que neden en petroli i doblers. Què farien, els francesos, si els etarres llancessin missils cada dia des d'un poblet prop de Donosti contra poblacions gales? Saps que cada vegada que Israel ha cedit pau per territoris ha perdut els territoris i no ha obtingut la pau? Abandonàrem Gaza, cedirem fins el darrer centímetre de terreny: no acabaven de fugir i les sinagogues ja cremaven.
Em sap greu, Biel: has caigut en el parany d'aquesta esquerra llunàtica -ho ha escrit Pilar Rahola- que, havent-se quedat sense referents, ha encunyat una nova forma d'antiseitisme, protegint païssos i governants que lapiden les dones, penjen els homesexuals i someten a la més vil explotació a la seva gent. Què n'han tingut els àrabs de tants de milions de petrodolars? Ves a Israel i veuràs una societat gairebé perfecta, amb els millors serveis públics i un respecte tan gros per la democràcia que fins i tot arriben a seure al Parlament als seus enemics.
Escriu de Sineu, Bielet: en saps més
Valoració:0menosmas
Per Conxa, fa mes de 10 anys
Els jutges que volen jutjar a Israel, més valdria que fessin net a ca seva. He vist per la televisió falangistes a la fresca asseguts al balancí contant com donaven el "paseillo". A ca nostra hi ha molta brutor i volem fer bugada a ca l'altri abans de fer net a ca nostra.
Valoració:1menosmas
Per Conxa Forteza, fa mes de 10 anys
Biel, els moros no només tenen pedres i coets de fira. Se veu que per tu no existeixen els morts de joves a una discoteca de Tel Aviv que només estaven ballant i tant d'israelians que han estat assassinats pel terrorisme islàmic i no per pedres precissament. , Esperava més de tu la veritat, això ven dins l'eaquerra pìjo.progue. analfabeta m'has caigut des carro estimat, això és un article demàgogic i oportunista, no sé a qui vols agradar, a jo no.
Valoració:1menosmas
Per Casa gran europea, fa mes de 10 anys
Demagògia anti-israeliana! Això que és cert és que les nacions europees han perseguit els jueus durant segles, els han massacrat, els han desposseït dels seus béns, els han engegat de les terres que eren la seva llar des de temps immemorial. I el que també és cert és que si els jueus d'Israel no fan l'ull viu, els àrabs en faran altre tant. Més valdria que la Unió Europea tengués preparat un pla d'evacuació i reimplantació a Europa dels jueus israelians en cas d'un conflicte de grans dimensions a la zona.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris