algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

«Va de nassos»

M'havia fet il·lusions. Em figurava que per una vegada una empresa publicitària i TV3 havien fet una aposta decidida per l'ús genuí de la nostra llengua a la publicitat. L'anunci d'un esprai que ens descongestiona el nas quan està embalumat em sembla, d'entrada, lliure d'interferències forasteres. Aquell «va de nassos» final m'havia fet pensar per uns moments que «es tractava de nasos», em recordava el «va de jota!» o el «va de mateixa!» que als balls de bot ens anuncia el tipus de ball que seguirà. Ja estava per agafar el telèfon i transmetre a qui correspongués l'enhorabona per l'encert. Va ser després, però, que em vaig adonar del despropòsit. Aquella expressió resultava ser el calc barroer d'una castellanada que es faria servir en aquest context per destacar l'eficàcia del producte. Vana il·lusió la meva!

Joan Llull Vives. Sant Llorenç des Cardassar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris