algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Antich, Nadal i el sòl rústic

La manca d'entesa entre el president Antich i el líder d'UM respecte a la Llei d'habitatge que permetrà construir en rústic obeeix a paràmetres lògics. Nadal li ha fet saber, a Antich, que amb l'actual situació de crisi, aixecar en rústic habitatges socials pot rebentar el mercat immobiliari. Estic convençut que s'arribarà a un acord entre ambdós dirigents i els empresaris de la construcció. Fan falta pisos socials, però a partir d'una política urbanística seriosa i capaç de governar en nom de l'interès general.

L'important és la qüestió de fons: durant lustres el rústic mallorquí ha estat un desastre que s'ha vist incrementat en els darrers quatre anys. El xaleterisme il·legal s'ha escampat per bona part de l'Illa amb una impunitat que fa dubtar que ens trobem a un autèntic Estat de dret. Això també fa mal al mercat immobiliari legal. A més, el xaleterisme il·legal té sovint una naturalesa política espúria. Es tracta de xarxes de vot captiu que han pogut construir les cases a l'empara de la tolerància dels batles, que així es guanyen addictes a la seva causa. Que ningú no dubti a Mallorca que no s'ha construït cap xalet il·legal sense que ho sàpiga la primera vara o els seus més directes col·laboradors.

En la passada legislatura el Consell de Mallorca es mostrà molt actiu a l'hora d'intervenir. Però en els darrers mesos, ara que la responsabilitat territorial ha passat a mans del PSOE, només se senten bones intencions, però cap resultat pràctic per posar mà de metge. Si el Govern Antich vol fer una llei d'habitatge que afecti el sòl rústic en nom del bé comú, el primer que ha de fer és una mica de netejada exemplaritzant, una mica de purificació del territori i donar sentit a la iniciativa que ell promou. Les cases construïdes els darrers quatre anys són delictes. No hi ha res consolidat. Una decidida acció dels Serveis de Disciplina Urbanística, que compten amb l'inapel·lable suport de les fotos aèries, podria desmuntar més d'una xarxa caciquil de xaleteria il·legal lligada al vot captiu. S'han de treure els colors a més d'un batle que no ha vist res i a una grapadeta de xaleters. En aquest sentit, sí serà possible el pacte Antich-Nadal-promotors legals, en nom de l'interès general.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris