nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

La proposta d'Unitat

Fins ara, la proposta electoral o preelectoral de més pes en el nostre panorama procedeix d'Unitat per les Illes i afecta una qüestió bàsica que cada un dels dos grans partits només fa seva quan l'Estat és governat pel partit adversari. Ens referim al finançament autonòmic, sobre el qual s'han vist tantes propostes renoueres i tants de silencis vergonyosos. La iniciativa ara ve d'una formació que té autoritat moral per suscitar-la i convidar la resta de partits a signar un gran pacte que els comprometi tots a remar en el futur en el mateix sentit de la direcció.

Aquests darrers dies se'ns han posat a les mans eines molt eficaces per desenigmatitzar un panorama caracteritzat per una confusió feta a posta per mantenir la situació d'avantatges per a uns i de desavantatges per als altres. Entre aquests darrers, les Balears ocupen un lloc molt destacat, però la nostra classe política, majoritàriament sotmesa a interessos externs, no ha sabut, volgut o pogut fer valer els drets dels ciutadans davant les instàncies que haurien d'atendre les necessitats de cada comunitat.

Ara, la proposta d'Unitat arriba en el moment oportú. Un plus d'adequació a les circumstàncies l'afegeix el fet que les prospeccions sociològiques pronostiquen un empat tècnic a les generals, de manera que el compromís és, a hores d'ara, el mateix per a les dues grans formacions d'implantació estatal. Veurem com rebran aquestes formacions la proposta d'Unitat, que sorgeix d'un estudi seriós i d'una reflexió en profunditat sobre una realitat, el finançament, que s'ha de millorar sensiblement si no volem comprometre el manteniment a les Balears, no ja del creixement, sinó de l'estat del benestar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris