cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Consell assessor d'Unitat

Avui es presenta el consell assessor de la coalició nacionalista Unitat per les Illes. El componen intel·lectuals i persones representatives de la societat civil que desenvoluparan la tasca de donar cohesió i idees als diferents partits i grups que l'integren. Es tracta de Tomeu Colom, Guillem Frontera, Climent Picornell, Miquel Cardell, Joan Perelló, Miquel Duran, Josep Forteza-Rei, Pep Àlvarez, Joan Carrero, Bernat Vicens i Joan Mas Collet. La missió d'aquest consell serà també que la coalició estigui sempre oberta al cos social i no quedi reduïda a una maquinària merament política i electoral. La seva articulació quedarà segellada amb el dinar que tindrà lloc avui al restaurant Plaza de Palma.

Contactes amb Maria Ballester

Responsables d'Unitat intentaven ahir convèncer Maria Ballester, professora de dret constitucional i campanera fins a la vàlvula mitral, perquè passi a formar part del consell assessor de la coalició. Valoren molt els seus coneixements, que podrien ser de gran utilitat en cas que les Balears enviïn un diputat a Madrid no adscrit a cap disciplina estatal.

Visió des de l'exterior

Arran de la situació a Kosovo i el mal de panxa de Putin, l'agència britànica Reuters distribuí pel seu servei en anglès una relació de països independentistes, entre els quals Euskal Herria. La notícia qualifica ETA de «moviment separatista basc» que «s'ha passat les darreres quatre dècades lluitant per un estat basc independent». Comenta que ha assassinat 800 persones i que decretà un alto el foc, però «el Govern espanyol descartà les converses de pau després que ETA atemptàs contra l'aeroport de Madrid».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris