algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

ART

Mentre la presència de galeries mallorqui-nes i espanyoles minva a la fira d'art més important de l'Estat, Arco una altra fira, Art Cologne, anuncia que l'edició d'enguany no es farà a Palma, com es féu l'any passat.

El motiu que al·lega la direcció d'Arco per deixar fora algunes galeries, i incrementar la presència de galeries europees i mundials, és una voluntat de fer una fira més internacional. Bé, s'ha de dir que la gestió de l'art, encara que sigui una gestió de cultura, no sempre es fa des de l'encert i des d'una visió i objectiu de política cultural. Per mi, és evident que una fira no és guanya en internacionalització per l'existència de més galeries d'arreu del món. Una fira aconsegueix penetrar dins l'àmbit internacional per la seva qualitat i la dels artistes que hi prenen part, per la seva presència dins el món, per l'activitat comercial que s'hi concentra, per l'èxit de la convocatòria, per una bona gestió, etc. En qualsevol cas, crec que és mirar massa a prop, pensar que com més galeries franceses o italianes hi hagi, es podrà dir que la fira és més internacional.

D'altra banda, tenim entre les mans o, millor dit, deixarem de tenir Art Cologne. Resulta que la direcció de l'entitat de gestió de la fira ha decidit dur a terme la fira a Colònia. Aquí cal demanar-se que passarà amb l'incompliment del compromís de venir a Mallorca. S'ha dit que potser es compensi fent-hi algunes activitats per tal de no perdre l'ajuda del Govern balear. Entenc que aquesta ajuda no és reconvertible a algunes actuacions o activitats que faci a Palma Art Cologne.

En qualsevol cas, les dues notícies d'art no són gaire esperançadores. Sort que a Mallorca continuam tenint les millors galeries de tot l'Estat, que actuen amb voluntat de negoci des de l'empenta cultural i la dinamització de la nostra ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris