algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Galls

Mentre l'AVE no arriba encara a Barcelona un altre tipus «d'aves» pasturaven ferides a una finca d'Ariany. El tema de la brega de galls ha tingut una gran transcendència pública. La veritat és que feia feredat veure les fotografies que han aparegut als mitjans de comunicació. Grades, tatami emmoquetat, passarel·les, bar, etc, constitueixen tota una infraestructura espectacular.

I jo que pensava que la brega de galls tenia lloc al Parlament de les Illes Balears o a la campanya preelectoral!! En sentir això dels galls tot d'una vaig ensumar que parlaven de Zapatero i Rajoy. Imaginava Zapatero arriant un picada a Rajoy amb els 400 euros; Rajoy respon i esperona amb la gratuïtat dels dentistes; Zapatero es resisteix i un altra picada amb els debats televisius; Mariano reacciona i picada amb 500 milions d'arbrers plantats; ZP ja va ferit i encerta de ple quan fot esperonada amb més ajudes per cada fill menor de tres anys... I la brega continua fins que la Guàrdia Civil disfressada de votants irromp a les urnes el dia 9 de març. Encara no sabem qui guanyarà, quin gall resultarà més ferit, però tenim bastants de números de rebre el càstig final els que miram des de la grada, tal com va passar a Ariany.

Les bregues de galls són il·legals i em sembla beníssim. El que tampoc no hauria de ser legal -o habitual-són les bregues de galls polítics que consisteixen en el fet de prometre sempre un punt més que l'altre. Sembla que facin una carrera per veure qui dóna més ajudes, més subvencions, més doblers... I la sensació és la d'aquell que s'indigna quan algú pensa que el comprarà per un plat de llenties fredes i passades. Mentrestant els debats seriosos sobre temes socials, el suport a l'empresa, el model educatiu, el paper dins Europa i el món, etc, estan quedant totalment al marge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris