cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Cinc mil milions

L'afirmació del partit socialista en el sentit que el deute total que deixà el Govern Matas a l'anterior legislatura és de 5.000 milions d'euros és esfereïdora. Els socialistes han anunciat que demanaran explicacions al PP. És molt probable que aquests contestin que la quantitat endeutada és molt inferior, tal com han fet en altres ocasions. Si és així, qualcú menteix en la qüestió més important que pertoca a una democràcia: els doblers públics. Però que poden arribar a pensar els ciutadans quan els dos principals partits discrepen en quantitats astronòmiques de doblers respecte al deute que ha contret tota la col·lectivitat? La situació pot ser d'autèntica alarma social. Davant això i ja que el PSIB-PSOE, amb concordança amb l'actual Executiu, parla d'un deute de cinc mil milions, el que ha de fer és explicar-lo partida a partida, concepte a concepte i crèdit a crèdit. I un cop detallat el deute, també ha d'explicar punt per punt els justificants a partir dels quals es feren les inversions a l'anterior Govern. I si hi ha desajusts importants o conceptes sense justificar o forats incomprensibles des d'una perspectiva comptable, el que ha de fer l'actual Executiu és denunciar el cas als tribunals.

El que no seria suportable des d'una perspectiva política seria llançar la bolla del macrodeute, desmentit una i una altra vegada pel PP, i que tot quedàs circumscrit en una nebulosa de declaracions sense que el ciutadà sabés qui té raó i, sobretot, què s'ha fet amb els seus doblers.

Aquesta qüestió ja s'ha debatut tant que només cal exigir explicacions fil per randa. El poble té dret a saber què deu, a qui, amb quines condicions i on han anat a parar els seus doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris