cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Educació per a la subciutadania

No sé si posar-me a celebrar que el PP i el senyor Rajoy (no som en la certesa que siguin sempre el mateix) han descobert els avantatges de l'Educació per a la Ciutadania o començar-me a preocupar, encara més, perquè només la troben acceptable per als nouvinguts i, per tant, persones d'inferior categoria. Com deia el racista quan afirmava que, faltaria més, no hi ha ètnies superiors però inferiors n'hi ha unes quantes, el PP i el senyor Rajoy exigeixen als immigrants (no europeus, evidentment) el que troben indigne d'un espanyol: conèixer drets i deures de ciutadà. És inútil burxar en la contradicció perquè ni tan sols deu ser la darrera, ja que la proposta té quasi 48 hores i en aquest temps poden haver tengut altres ocurrències com, per exemple, deixar sense definir la seva postura sobre els transvasaments perquè tenen tantes propostes com possibles oients. El que m'escabella és veure com fan excepcional i notícia el que és normal des de fa anys. Per exemple, sembla mal d'empassar que qualcú amb el cap tapat pugui fer-se la foto del DNI sense problemes o aconseguir superar l'ensenyament bàsic sense fer gimnàstica. Per no parlar de la contradicció d'exigir coneixements de l'idioma a la gent que només pot residir legalment en el país si té contracte de treball i s'ha de comunicar, generalment, per aconseguir-lo. És cert que en tota norma hi ha sorprenents excepcions i potser qualcú sense títol universitari acaba de psicòloga a l'Ajuntament d'Inca. Però quan això passa, i passà de veres, no s'espera surti ni el PP ni el senyor Rajoy a dir que exigiria la titulació per exercir de psicòleg en una institució. Ridícul.

Com que som convençut que saben perfectament que allò que proposen en la famosa (per uns dies, que aquestes ocurrències caduquen més aviat que els iogurts) proposta del contracte per a estrangers són mesures que ja existeixen i que només ho fan per aprofitar la por que aquest allau de mà d'obra genera en moments com aquest que vénen maldades, crec que tenc motius per acollonar-me. Si el líder mundial de les ocurrències, el president Zapatero, s'ha inventat mesures dretanes per pescar en les aigües del centre, l'indolent postulant Rajoy i el partit que per ara el suporta han decidit llençar l'esquer en les putrefactes aigües de l'extrema-dreta.

Però sempre pot empitjorar, i empitjora. Quan acabava aquest article se m'acudí repassar les actualitzacions dels noticiaris digitals i vaig topar de morros amb les declaracions de l'incontinent senyor Arias Cañete sobre l'ocurrència del seu conjuntural cap de files. La baixa qualificació de la mà d'obra demandada per les empreses d'aquest país i coberta, bàsicament i per culpa dels baixos salaris, per immigrants nouvinguts, per a ell es resumeix en què «ja no hi ha cambrers com els d'un temps». Supòs que els d'un temps, per aquell que volia fer un passeig militar per passar les canonades del Pla Hidrològic Nacional, eren els blancs nadius que milloraren d'estatus a l'hora que progressava el país. El «señorito» latifundista no canvia i pretén que el país i els servents que l'habitaven i tan barats sortien, tampoc. Au, que el passegin amb Merkel i Sarkozy, ara que tant els agrada comparar-se.

ferranaguilo@ono.com

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris