cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Aclariment a una entrevista

Sr. director: En relació a l'entrevista publicada a Diari de Balears dia 7 de febrer de 2008, pàgina 9, em veig amb l'obligació de fer les següents precisions: 1. Jo no vaig dir que l'acte a favor de la família cristiana que va tenir lloc a Madrid el 30 de desembre de 2007, fos organitzat per la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola, sinó que la Comissió Permanent era l'autora de la nota davant les eleccions generals de 2008, de 30 de gener de 2008, que tanta polèmica inútil i interessada ha provocat. Per tant, s'han mesclat dos esdeveniments que tenen els bisbes com a actors, però sense cap relació interna. 2. Vaig dir clarament que els bisbes, amb aquesta nota, no volen imposar a ningú el vot, sinó oferir elements de discerniment a l'hora de exercir-lo (n. 1 de la nota), deixant a la consciència de cadascú l'opció partidària concreta (n. 4 de la nota). Ara bé, també vaig expressar que no em semblava oportuna aquesta nota, pel seu contingut i pel context, ja que, dins l'Església, hi ha diverses sensibilitats legítimes. 3. Quan vaig parlar del tema de la unificació italiana a finals del sXIX, és prou evident que ni vaig dir la data de 1860 ni el nom de Carles Albert de Savoia, perquè és prou sabut que la data correcta és 1870 i el rei era Víctor Emmanuel I.

P. Gabriel Seguí Trobat, missioner dels Sagrats Cors. Monestir de Lluc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris