nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Rajoy i les patètiques promeses electorals

Mariano Rajoy du al seu programa electoral que els pares dels infants han de poder elegir la llengua vehicular del centre d'ensenyament dels seus fills. Això em fa pensar que les competències educatives estan transferides, i que a les Balears tenim un decret de mínims (aprovat pel PP) que regula l'ensenyament. Deu anar bé, aquest decret (tot i que el va aprovar Jaume Matas), perquè des del 1997 ningú no l'ha tocat ni ningú n'ha parlat més.

Així que em deman, per què ha de venir ara Rajoy a dir-nos que aquí, a les Balears, ha d'haver-hi centres on s'ha d'estudar en espanyol (en anglès i en català també, supòs) i d'altres que en català (i en castellà i anglès també, supòs).

Resulta patètic que els polítics facin declaracions tan tèrboles com aquestes, i que pretenguin rescatar conflictes que s'han anat superant amb molta feina, paciència i enteniment (per totes les parts), amb l'únic objectiu de manipular la genteta i mirar de treure uns milenars de vots per a les seves candidatures.

Em decep profundament aquesta falta de respecte cap al nostre autogovern, mentre que dels problemes reals de l'educació ni se'n parla: com poden els centres escolars de les nostres Illes donar un bon ensenyament davant les dificultats de recursos que pateixen els ensenyants? Aquí m'agradaria escoltar Rajoy, però no interessa: és complicat i no dóna vots.

Mercè Juan. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris