nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Delicte continuat dels EUA a l'Iraq

Sr. director: El que està passant a l'Iraq amb la presència permanent de les tropes dels EUA em fa venir al cap la imatge d'una dona violada que després de ser-ho, és segrestada i vexada constantment pel seu agressor. Què fan en aquest país les tropes invasores dels EUA, si ja perpetraren els seus crims, si ja el sembraren de mort i destrucció, si ja expulsaren el dictador?

La seva presència no té altre objecte que garantir els interessos de les grans petrolieres i l'exportació del cru a l'exterior. Aquest és l'objectiu trist de l'exèrcit: que l'oligarquia radicada als EUA (jueus? saudites? nord-americans? britànics? tots a l'hora?) no perdi allò que han robat als iraquians amb l'ús de la força. Perquè no es nota que la funció de l'exèrcit serveixi per preservar la vida dels iraquians, pel que sabem cada dia pels mitjans de comunicació.

Que no parla el Tractat de les Nacions Unides del principi de no ingerència dels Estats ens els assumptes dels altres? Doncs: perquè no se'n van els militars nord-americans a ca seva? I perquè no es sotmet George Bush a la jurisdicció del Tribunal Penal Internacional? Serà perquè es creu un delinqüent? Serà perquè no el creu just?

És una desgràcia viure en aquest món occidental que és autor o còmplice de tantes atrocitats. Per això, a ningú no hauria d'estranyar que ens les vulguin tornar igual de madures i que, en ocasions, ho aconsegueixin amb la vida dels innocents.

Joan Carles Ramon. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris