nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Commemoracions

El tema de les commemoracions i els aniversaris comença a ser preocupant. Aviat haurem de fer una santoral de commemoracions i cada dia celebrar-ne una. El 2008, a part de les diades anuals "treballador, dona, aigua, mediambient, etc." tenim tot tipus de celebracions.

Conscients de no ser exhaustius, i comptats per damunt, el 2008 és: Any internacional del planeta Terra, 50è aniversari de la mort de Maria Antònia Salvà, 50è aniversari de la mort de Llorenç Riber, Any Jaume I (800 aniversari del seu naixement), Any Jovellanos (declarat per l'Ajuntament de Palma), Any europeu del diàleg intercultural, Any Internacional de les Llengües (declarat per la ONU)... A tot això li hem de sumar el meu aniversari, el de cadascú dels lectors, Nadal, segona festa i Reis. Vaja que en la carrera de celebracions no quedam curts. Per ventura, fins i tot, fem massa llarg.

Està molt bé dur a terme commemoracions, però tenim capacitat per a celebrar-les totes? I en parlar de capacitat parlam de programes potents, pressuposts adequats i personal suficient. Catalunya, per exemple, va celebrar l'Any Gaudí i ho va fer de manera imponent arreu del món. A la nostra escala, no ens convendria celebrar amb una certa potència algunes d'aquestes commemoracions abans que fer-ho a mitges? Avui ens consta que Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Govern de les Illes Balears pretenen fer unes commemoracions consistents i potents. Ara només cal esperar si la població tendrà capacitat de «digerir» aquestes celebracions.

Bromes a part, tot i la coincidència «saturativa» d'aniversaris, és una magnífica notícia que les nostres institucions vulguin celebrar, rememorar, reconèixer i difondre la tasca de personatges que han estat cabdals per la nostra història col·lectiva. Potser aquesta és la millor manera de vèncer l'autoodi i de valorar una mica més allò que tenim a casa i ens fa universals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris