nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La TV3 a València

Mon pare diu que, quan era nin, a la platja de Portocristo, hi havia una tanca que separava la clapa on es podien banyar els homes de la clapa on es podien banyar les dones. Tot l'estiu hi havia un municipal que vetlava que cadascú romangués a la seva zona segons el sexe. Resulta que, de vegades, els homes més agosarats, s'endinsaven cap a dins mar i, fent el beneit, passaven a la clapa de les dones i s'hi acostaven a poc a poc per provar de veure'n qualcuna de prop. Quan el municipal els reparava, totd'una els feia senya amb les mans que tornassin a rere i els pegava crit: «"Què feis voltros per aquí? Au tornau a rere totd'una! Ja vos podeu preparar! En sortir de s'aigua sabreu jo qui som!».

Vist amb els ulls d'ara, fa rialles. La gent que es banya a la mateixa platja es mescla tant si és home com dona i no passa res.
Ho vénc a dir perquè, entrats com som en el segle XXI, en plena època dels mòbils, d'internet, de televisió per satèl·lit i tot això, resulta que el govern nacionalista espanyol de l'autonomia valenciana, no té altres feines més que cercar tallar les emissions de la TV3 a València. Els nacionalistes espanyols de València no en tenen prou amb la separació política històrica artificial que divideix la nostra nació. A més a més, volen posar una tanca a l'intercanvi televisiu entre dues parts separades artificialment de la mateixa comunitat nacional. Un mur de Berlín televisiu que xapi l'espai de comunicació entre dues parts aferrades geogràficament, culturalment i lingüísticament una a l'altra.

Això avui, a la nostra època en què, qualsevol que culegi una mica l'internet, ja pot sentir amb ben bona qualitat d'imatge i de so, centenars de canals de televisió de qualsevol nació de la Terra.

D'aquí a cent anys (no tant: d'aquí a deu), els historiadors que repassin les potadetes que fa avui la Generalitat de València, s'esbutzaran de riure. Voler aturar la intercomunicació entre els veïnats de la mateixa comunitat que va de Salses a Guardamar! Serà vist tan ridícul com si, encara avui, l'Ajuntament de Manacor volgués mantenir i reforçar la tanca per separar la gent que es banya a la mateixa platja!

Jordi Caldentey, petit empresari

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris