algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El pacte de Can Set

El pacte assolit ahir entre els empresaris que realitzaren abocaments il·legals a Can Set (Llucmajor) i la Fiscalia, pel qual accepten la seva culpabilitat a canvi de no ingressar a la presó, s'ha de considerar una gran passa endavant en la protecció del medi ambient balear. Aquest reconeixement de culpa, que inclou l'assumpció de diferents responsabilitats, ha estat possible gràcies a la decidida acció del Ministeri Públic. El més important de l'acord és que es marca un abans i un després en matèria de protecció del medi ambient. L'abocament il·legal, una pràctica que s'ha reproduït durant lustres de manera sovint impune, es pagarà molt car, ja que s'inclou de ple dins l'àmbit del delicte ecològic. També és molt important que serveixi de conscienciació dels ciutadans. S'han d'acabar els temps en què no es denunciaven fets punibles o bé per desídia, o per temor o perquè es creia que, tanmateix, no serviria per a res. A partir d'ara ha de començar una nova època, marcada pel convenciment que els atacs al medi ambient constitueixen una ofensa a la societat i que hauria de ser extensible a totes les vulneracions dels valors paisatgístics i territorials.

Abocaments, caseterisme sense llicència visada per totes les autoritats competents i les més diverses formes d'ofensa al bé comú de gaudir d'unes illes modèliques han de trobar una clara resposta per part de la ciutadania.

El Ministeri Fiscal ha demostrat amb la seva iniciativa que és possible redreçar la situació. Això repercuteix en una millora de la imatge per a l'Arxipèlag i també en la seguretat que dóna veure les instàncies judicials mobilitzades per impedir més degradació i destrucció del territori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris