muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Era així i així ha partit

Pels perio-distes la redac-ció s'a-caba convertint en una segona família. No és retòrica: acabes fent-hi més hores que amb la pròpia. Vos puc assegurar que s'hi estableixen vincles que ni res ni ningú no pot trencar. Egòlatres, obsessius, compulsius, amb una certa tendència a la neurosi, els integrants del gremi som tots una mica com nins, la qual cosa té també un cantó positiu. Com els nins, ens barallam per no res i al cap de mitja horeta tornam a ser amics com si no hagués passat res.

Dins aquesta estructura familiar, na Magdalena Soler hi jugava un paper molt important: maternal, la d'una mare gran, gegantina, sempre disposada a qualsevol sacrifici. Qualsevol que hagués vist les cares dels companys quan ens arribà la notícia de la teva mort ho hauria entès de manera immediata. La sensació -i crec que no exager- era d'orfandat. Tanta de sort que aquesta situació m'ha agafat en excedència. La figura de Magdalena era inseparable de la redacció, quasi hi vivia. No hauria pogut aguantar aquella imatge sense ella, definitivament incompleta, sense possibilitat de restauració. Sé com de malament estan tots els amics i les amigues, com de malament ho varen passar ahir i ho passaran en els dies que vénen.

La mort ens fa tendents al panegíric i jo no hi vull caure. Com tothom, tenia els seus defectes, però també virtuts que els sobrepassaven. Essent un fonament del diari, era la discreció personificada. No tenia gens d'afany de protagonisme exterior. I això, amics, és ben estrany en aquest món. Ella era al seu lloc i feia bé la seva feina i, en més d'una ocasió, les que no li corresponien.

Era al Diari de Balears des del primer dia. En queden pocs: Miquel Serra, Joan Riera, Francisca Barceló, Pep Verger, na Lina Sastre. Si el projecte ha arribat a complir els anys que té, ha estat en bona part gràcies a ella. Més d'un dia no hauria sortit sense ella. Ho sabem tots els que hi hem treballat. I és just que ho sàpiguen tots els nostres lectors. Ella no ho hauria dit mai. No ho dirà mai. Era així i ha partit així.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris