algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Comunió d'interessos

La manifestació de dissabte passat organitzada a Madrid per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha tingut un reflex significativament escàs en els editorials dels mitjans de comunicació espanyols més independents. Aquest fet ens parla d'un grau creixent d'incomoditat davant la reiteració d'unes legítimes manifestacions, darrere l'enunciat de les quals, però, la societat endevina altres objectius, desproveïts de qualsevol ombra de noblesa.

L'AVT ha donat massa mostres de partidisme en les seves accions com perquè la societat la vegi tan sols com un moviment cívic treballant en la tasca de mantenir viu el record de les víctimes, perquè el seu dolor esdevingui una aportació fonamental a la pau. La seva coincidència d'interessos amb l'ala d'extrema dreta del PP fa inevitable llegir les seves mobilitzacions com a resultat d'un pacte, escrit o no, per derrotar el govern socialista. La Conferència Episcopal Espanyola i l'AVT han estat durant aquesta legislatura dos instruments de desestabilització que han actuat seguint un calendari que sembla dissenyat a to amb els interessos del PP. La veu d'alguns moviments cristians de base ja apunten en aquesta direcció pel que fa a la jerarquia catòlica, i, d'altra banda, l'ús que l'AVT està fent del patrimoni moral de les víctimes escandalitza cada dia més gent.

Eduardo Zaplana es preguntava com es podia no estar al costat de les víctimes, construint així un sofisme groller. Ell i els principals responsables de l'AVT saben o toquen saber que la pràctica totalitat de la gent està al costat de les víctimes, però aquesta solidaritat té menys a veure cada dia amb el suport a la mateixa AVT. La manca de suport a l'associació no suposa, ans al contrari, desafecció a les víctimes. Suposa, només, el rebuig de bona part de les activitats de l'AVT, cada dia menys autoritzada moralment en el seu intent de monopolitzar un dolor que ens pertany a tots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris