algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Turisme cultural

Ramon Llull, Joan Miró, Miquel Barceló, Fundació Miró, la Seu, la Llonja, Almudaina, Castell de Bellver, Museu d'Art Modern i Contemporani, Gran Hotel, modernisme, Casa Museu Robert Graves, Casa Museu Llorenç Villalonga, centre històric de Palma, festes de Sant Antoni, festival de Pollença, festival Chopin, Valldemossa, visitants il·lustres, Lluc, Randa, Miramar, Pol·lèntia, Ses Païses, es Vermar, ruta del vi, ruta arqueològica, ruta galeries d'art, Joan Moll, Joan Bibiloni, murades de Palma i d'Alcúdia, i un considerable etcètera.

Qui ha pensat que no tenim prou atractius culturals, prou elements que ens singularitzin i generin un turisme cultural que vagi més enllà de les nostres magnífiques platges i el nostre envejat sol?

Segurament Mallorca reuneix, en escassos quilòmetres quadrats, una concentració inusual de llocs d'interès cultural i de personatges d'especial rellevància.

Pensam poc en la Mallorca d'escriptors i artistes plàstics, en la Mallorca amb espais patrimonials de primer ordre, en la Mallorca que acompanya tot això amb un paisatge i amb un clima que la fa única.

La qüestió és pensar si explotam totes les nostres possibilitats. Cream oferta cultural i l'explotam? Cream equipaments culturals, centres d'interpretació, rutes, etc?

Altres zones sí que hi han fet una aposta clara: Astúries amb la gran ruta de la sidra, La Guardia (Àlava i La Rioja) amb les bodegues dissenyades pels més grans arquitectes de fama internacional, Bilbao amb el Guggenheim, Galícia amb el Xacobeo, València amb la Ciutat de les Arts i l'IVAM, etc.

Sembla que a Mallorca li manca aquesta aposta contundent que sí han fet altres regions europees. I només visualitzant aquesta aposta s'aconseguirà que l'ultracomentat turisme cultural es faci realment efectiu.

Potser valdria la pena fer un gran replantejament i dedicar decididament temps, persones i pressupost a generar un altre model turístic que, fonamentat en la cultura, serà més saludable, menys depredador, més qualificat i amb major capacitat de despesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris