algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El mort d'Estaràs

A Estaràs li va caure un mort. Això va comentar d'una forma sincera, al costat d'una càmera de televisió que enregistrava, a menys de mig metre de distància de la portaveu popular. Tot just el comentari s'ha fet públic, s'ha queixat, sembla ser, que a IB3 -aquella cosa que ella va crear a imatge i semblança seva-, no contrastaven la informació. Amb qui l'havien de contrastar? Potser amb una altra càmera que no hi era? L'objectiu s'enfocà i s'enregistrà la imatge i els sons que hi havia al davant: una política amb ganes de parlar i sempre de quedar com a guanyadora. Amb quina cinta s'ha de contrastar?

Res no té gaire sentit. I, alhora, en té molt. Tot sona a «excuses de mal pagador», com assevera la sentència popular. Quan va dir el «mort», potser prou gent va pensar en Matas. Pobre mort! Però, crec que s'equivoquen, en Matas no ho és, el mort. Ell està ben viu, probablement, nedant en l'abundància americana. El mort, segurament, és la situació política que ha de gestionar Estaràs. Acostumada a manar i obeir, em deman, què deu ser el mort? Perquè, la veritat, el seu treball d'oposició tampoc no és tan difícil. Fer oposició a un govern al qual donen suport sis partits, que discrepen públicament en segons quins temes, tampoc no és res de l'altre món. Molt més complicat seria fer oposició a un únic partit, seriós i compacte. Quina diferència que es trobaria!

Per això mateix, l'excusa que posà ahir, que ella volia dir que el «mort» era la situació de fer oposició a un govern avalat per sis partits, no té gens de credibilitat. Més aviat sona a no voler reconèixer que va ficar el rem. A entossudir-se a negar l'evidència. Les coses són simples. Si Estaràs hagués estat valenta, i hagués admès que va ser una afirmació inadequada, la cosa hauria quedat aquí. Tots alguna vegada ens hem penedit, si hem dit una frase ràpid i sense pensar. Però, el problema rau quan hom vol sempre, i per davant de tot, quedar bé, fer veure que mai no s'equivoca, etc., etc. Aleshores passa això: se li veuen les plomes, i li queda penjat el «mort».

Valentí Valenciano, professor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris