algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El consum de tabac

Sr. director:

Com tothom sap, el Govern Matas va fer tot el possible perquè no s'aplicàs a la nostra Comunitat la darrera regulació estatal del consum de tabac. Com a conseqüència de privilegiar els interessos econòmics immediats d'una part del sector de la restauració, els no fumadors ens veim encara obligats a ser fumadors passius cada cop que entram a un bar o un restaurant. La vida quotidiana té situacions que serien vergonyoses si no fos perquè són, abans de res, ridícules, com succeeix als restaurants que anuncien que són un espai sense fum quan en realitat les taules dels fumadors estan, senzillament, arrambades a les dels no fumadors.

Ara, aquest nou Govern segueix en la línia del Govern de Matas, defensant els interessos d'uns pocs en lloc dels de la immensa majoria de la població. D'aquesta manera, en comptes de posar-se a fer feina per afavorir la salut pública, adreça la seva energia a defensar que els comerços puguin vendre tabac. A mi si els comerços poden vendre tabac o no, no m'interessa gens ni mica. En canvi, sí que vull poder entrar a un bar o restaurant sense haver-me de fumar el fum dels altres.

Tal volta Sampol i Antich aconseguesquin donar la imatge que es mira per la butxaca dels botiguers i transmetre la idea que tot està bé com ja està, però això és totalment incoherent amb la noció que aquest govern mira pels ciutadans. Llevat que per ciutadans s'entegui una sèrie de col·lectius concrets els quals convé tenir contents amb vista a futures eleccions, com ja ens han acostumat a fer entendre el fet de la ciutadania.

Toni Peña Barceló. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris