algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Inca, cor de Mallorca

Avui podem deixar problemes i incerteses a un costat. Avui és el Dijous Bo del cor de Mallorca, un dia que ajorna tensions i estirades de la vida quotidiana i de l'activitat pública. Avui té sentit sentir-se poble, compartir alegria i, sobretot, ajuntar-se al voltant d'una trobada lúdica, comercial i carregada de sentiment. Els inquers han sabut cuidar la seva festa gran d'any en any. Han procurat que edició rere edició anàs creixent en estimació i ara en recullen els fruits. De pertot arreu es vol anar a Inca aquest dia a compartir joia i tradició. També les institucions s'hi bolquen i els màxins representants de les Balears s'acosten als ciutadans com poques vegades ho fan durant l'any.

És en esdeveniments com aquest que es pren autoconsciència de fins on pot arribar una col·lectivitat si s'ho proposa. La capacitat de compartir festes que marquen la personalitat pròpia és clau a l'hora d'acarar el futur. És més: les institucions s'hi han d'implicar perquè cada any el Dijous Bo sigui millor i, centrat a Inca i amb els seus habitants com a grans protagonsites, s'ha d'aconseguir que arribin més suports d'instàncies superiors perquè la gran trobada de Mallorca assoleixi la més àmplia projecció possible.

Així mateix, amb vista al futur i mantenint l'estil i la personalitat actuals, tan arrelats i per això tan únics, s'ha de pensar a incorporar-hi nous atractius que potenciïn la festa encara més. El Dijous Bo és la sublimació de l'esperit comercial, creatiu i emprenedor dels mallorquins des d'una perspectiva popular, senzilla en aparença, però en realitat molt profunda. És la demostració que un gran mercat obert a tothom pot ser cultura, afany participatiu i estima als valors propis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris