algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Pantomima

O tal volta s'hauria d'intitular Zapatero versus Pere-Mateu, car defensar el nom de l'Aznar ja ho és prou fer de Pere-Mateu, li ha sortit car. Ja n'hi ha prou, també, de fer de modelet de tolerància i de demòcrata per allà on passa, tot donant lliçons des d'un país on s'assassinen nois de setze anys impunement.

Des d'un Estat on es practica el tir al clatell o la ganivetada, no es pot anar donant lliçons a la resta del món, queda una mica com allò dels evangelitzadors a punta d'espasa. Ho sento, això és així, i qui ho vegi d'una altra manera, o s'ho ha de fer mirar o també va gat d'èxit. Zapatero sembla que encara celebra el triomf de les darreres generals, no veu que està fent la campanya al P.P.

L'any 1999, en aquella petitíssima aventura que fou la revista Passaforadí, en el número monogràfic de Chiapas, ja vam advertir que el XXI seria un segle de reconeixements de greuges històrics o seria un gran merder. A la colla no hi havia cap linx, d'acord, aquell puntet utòpic ja entreveia que aviat ens trobaríem a l'opció B. Chávez és un il·luminat i un feixista d'esquerres, però el que passa és que una part de la seva gent, una part molt important, li ha donat el poder i equivocats o no, n'estan fins als collons dels imperis que cinc-cents anys després, encara els intenten dir quan i com han d'alenar. Com a bon fatxa d'esquerres es limita a aprofitar el moment (fatxa, des del moment que tanca ràdios i televisors a la dissidència, no per nacionalitzar el cru, car rera la nostra llibertat que ofereix el lliure comerç, Europa n'amaga l'espoli), però que titlli de feixista el que abans era el seu amic, no hauria de ser motiu d'un espectacle de tan baix nivell de credibilitat. Aznar no s'ha sentit insultat, sr. Zapatero. Adolf Hitler també fou elegit «democràticament» per una part del seu poble i, així i tot, a cap polític alemany se li ocorreria corregir un homòleg israelià en un to tan paternalista. Sí, a Amèrica hi hagué genocidi i Europa no pot escombrar sota la catifa davant aquest fet. Els països de l'Amèrica llatina i del sud trien fórmules polítiques desfasades, potser, però què els ha oferit Europa amb el seu gran exemple? Quina és l'alternativa de futur, ser potejat al metro i davant les càmeres quan tornes de treballar? 500 anys més d'humiliacions i explotació?

Zapatero i altres líders europeus negocien cada dia amb autèntics estats terroristes del tipus de Líbia o la Xina i ningú s'immuta. Certes amistats són perilloses en política exterior, només per a l'esquerra. La vella relació Castro-Fraga ha sigut sempre una de les grans inqüestionables vergonyes pròpia de dos fatxes, braços d'un mateix cos per la lògica de Jünger, això sí, ambdós un xic amorfs.

Enmig d'aquest context, el paper del rei Joan Carles ha sigut igualment tristíssim. Algú s'imagina el Balduino fent callar el cap del govern del Congo? A l'Estat espanyol, el problema de fons no és del tipus monarquia o república. El desastre real s'imposa quan marquen l'agenda els que no creuen per res en la democràcia. Aquests marquen l'agenda, des de l'oposició al Govern i a la Casa Reial.

Hem arribat a l'extrem que Don Joan Carles no ha perdut pas la paciència davant l'espectacle vergonyós que s'ha viscut al voltant del judici de l'11-M, quasi dues-centes persones assassinades vilment i no s'ha cridat a l'ordre una tronada oposició i per altra banda es perden els papers davant un fatxenda de telenovel·la. Per tant, s'ha mostrat el llautó davant el món, car això de l'esquerra varia, i molt, segons on aterrem amb l'avió. Zapatero fa de Pere-Mateu un cop més i acaba fent el gran ridícul, posant el seu País com a model, mentre als seus carrers assassinen CARLOS JAVIER PALOMINO, de només setze anys.

Qui són els autors intel·lectuals d'aquest crim? A quins deserts, i a quines remotes muntanyes.... de paper?

Si aquesta monarquia parlamentària és el que la societat espanyola ha «decidit» com el millor sistema de govern i convivència i tot el que vulguin, caldria perquè fos efectiva que el seu titular, i ho vull expressar amb tots els respectes del món, defensàs el seu poble davant l'agressió impune d'aquells lliberticides, en comptes d'intentar amagar la roba bruta de fa dos dies o de fa cinc-cents anys a les colònies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris